Anchetă la o şcoală din Suceava după ce un profesor a pălmuit un elev în faţa colegilor de clasă

Anchetă la o școală din municipiul Suceava, după ce un elev a fost bătut de un profesor chiar în fața colegilor. De altfel, unul dintre colegi a filmat scena, iar imaginile au apărut pe internet.

30 sept. 2021, 15:13
Anchetă la o şcoală din Suceava după ce un profesor a pălmuit un elev în faţa colegilor de clasă

Un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 6 din Suceava şi profesorul lui de limba engleză vor ajunge în faţa unei comisii de disciplină după un incident petrecut la începutul acestei săptămâni. Elevul a fost pălmuit de profesorul său chiar în faţa colegilor, iar unul dintre colegi a şi filmat agresiunea. Înregistratea a ajuns pe internet.

Citeşte: Elevii nu sunt de acord cu menţinerea şcolilor deschise dacă rata de infectare depăşeşte 6 la mie: „Decizia nu va fi în beneficiul elevilor”

Totul ar fi plecat de la faptul că profesorul le-a cerut, în repetate rânduri, elevilor clasei a opta să nu mai folosească telefoanele mobile în timpul orei. Elevul pălmuit nu a dat curs cerinței și a fost chemat în fața clasei, unde dascălul și-a pierdut cumpătul și l-a agresat atât fizic, cât și verbal pe elev.

Potrivit monitorulsv.ro, pe filmare se aude cum profesorul de engleză Dan Voinescu i-a repetat elevului, pe un ton răstit, după ce l-a pălmuit: „Mai miști?!”, „Mai miști?!”.

Despre incident au aflat şi cei din conducerea şcolii, dar şi reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Deocamdată, cazul va fi analizat în Comisia de Disciplină. După ce se va discuta cu elevii, cu părinții, dar și cu profesorul se va lua o decizie.

Potrivit directorului școlii, dascălul a spus că regretă incidentul. Profesorul, care mai are un an până la pensie, nu a mai fost implicat niciodată în astfel de evenimente.

„Domnul profesor are o reputație bună în școală, este înainte de pensie și regretă acest incident. Nu a mai avut niciodată astfel de probleme. Cazul domnului profesor va fi discutat în comisia de disciplină a școlii. Vom sta de vorbă cu elevii, părinții elevilor, cu profesorul și vom lua, în final, măsurile care se impun”, a declarat Prof. Pantea Ana Mihaela, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 6 Burdujeni-Sat.

Cazul va ajunge şi în atenţia Poliţiei, chair dacă părinţii elevului nu au depus plângere, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Citeşte şi: Peste 8.000 de elevi şi preşcolari au COVID-19. Situaţia infectărilor din şcoli, actualizată de Ministerul Educaţiei