Anchetă la orfelinate din Braşov, unde mai mulţi copii instituţionalizaţi au fost agresaţi sexual

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări, in rem, după ce pe internet au apărut o serie de informații referitoare la abuzurile la care sunt supuși copiii din orfelinatele din Brașov. Este vorba despre abuzuri sexuale și violență.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 20:08
Anchetă la orfelinate din Braşov, unde mai mulţi copii instituţionalizaţi au fost agresaţi sexual

Asociația pentru Siguranță Urbană şi Mediere (ASUM) Brașov a atras atenţia, în mai multe rânduri, asupra neregulilor din orfelinatele din Brașov. Asociaţia s-a referit la Direcția de Protecție a Copilului ca la „un sistem depășit, dezinteresat, de cumetrii, unde de multe ori copiii sunt abuzați, chinuiți și tratați ca niște obiecte„, potrivit Mediafax.

La nivelul conducerii se duce o luptă dură, pentru ciolan și putere. Interese și influență! Un buget în jurul căruia roiesc tot felul de „profesioniști” în asistență socială! În tot acest zbucium noi ne întrebăm-unde se situează copilul și interesul superior al acestuia??? Cine apără și protejează drepturile orfanilor, ale copiilor abandonați? Cine le oferă afecțiune? Cine îi pregătește pentru viața de adult?„, se întreabă cei de la ASUM.

Citeste si FOTO O asistentă de la ATI Giurgiu, bătută cu bestialitate în spital, din gelozie: „Am fost agresată sub privirile medicului”

Acuzațiile sunt deosebit de grave vorbindu-se despre agresiuni sexuale, bătăi, schingiuiri și înfometări.

Se petrec adevărate drame în centrele de plasament. Multe din aceste abuzuri sunt ascunse, cenzurate și mușamalizate! Minciuna a devenit o virtute! Am prezentat câteva astfel de cazuri. Grave! De la abuzuri sexuale, copii bătuți (unul chiar cu biciul), până la înfometarea unora dintre aceștia. Ce au făcut în tot acest timp cei care trebuiau să vegheze ca astfel de atrocități să nu se întâmple? Nimic! Și-au luat salariile (extrem de generoase) și stau pitiți în niște birouri încălzite„, au mai scris reprezentanții ASUM.

În urma unui articol semnat de ASUM, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijența în serviciu și relele tratamente aplicate minorului. 

 

Publicată de ASUM pe Duminică, 18 octombrie 2020