Anchetă la Paris după sloganurile „Sinucideţi-vă!” adresate de Vestele Galbene forţelor de ordine

O anchetă a fost deschisă în urma sloganurilor ”Sinucideţi-vă, sinucideţi-vă” strigate forţelor de ordine sâmbătă, la Paris, în cursul ”actului 23” al ”vestelor galbene” şi care au provocat indignare, potrivit parchetului Parisului.

22 apr. 2019, 19:57
Anchetă la Paris după sloganurile „Sinucideţi-vă!” adresate de Vestele Galbene forţelor de ordine

Această anchetă, dezvăluită de RTL, a fost deschisă cu privire la ”ultraj faţă de persoană depozitară a autorităţii publice comis în grup” şi a fost încredinţată siguranţei teritoriale a Parisului.

Manifestanţi au strigat, în mai multe rânduri, în coloana ”vestelor galbene”, la Paris, ”Sinucideţi-vă, sinucideţi-vă” adresându-se forţelor de ordine, în contextul în care poliţia este afectată de un val de sinucideri fără precedent de la începutul anului, potrivit news.ro.

Aceste sloganuri au fost aprig condamnate de către clasa politică şi sindicatele poliţiştilor. ”Se atinge paroxismul urii. Aceste afirmaţii sunt intolerabile şi inacceptabile”, a declarat duminică pentru AFP Frédéric Lagache, delegatul general al Sindicatului Alliance, principalul sindicat al gardienilor păcii.
Sindicatul Unité SGP Police a denunţat o ”josnicie” şi un ”scandal”, în timp ce Alternative Police CFDT a îndemnat autorităţile să oună capăt acestei ”dezlănţuiri pline de ură contra poliţiştilor”.

Citeşte şi Alertă în Franţa! Peste 100 de manifestanţi ai vestelor galbene au fost reţinuţi la Paris

Clasa politică, de la LREM la PS, trecând prin LR, şi-a manifestat la rândul ei indignarea. ”Ruşine celor care s-au livrat unei asemenea josnicii!”, a scris pe Twitter ministrul de Interne Christophe Castaner.

A 23-a sâmbătă de manifestaţii a ”vestelor galbene”, mobilizate de cinci luni în Franţa, în vederea unei creşteri a puterii de cumpărare şi a democraţiei directe, a fost marcată de noi violenţe, la Paris, înainte ca Emmanuel Macron să-şi prezinte, joi, răspunsul acestei crize, potrivit news.ro.

În total, 220 de persoane au fost plasate în arest preventiv în capitală, sâmbătă, în marja acestei mobilizări, inclusiv şase minori, potrivit unui bilanţ prezentat decătre Parchetul Parisului.

Aproximativ 27.900 de persoane au defilat sâmbătă în Franţa, dintre care aproximativ 9.000 la Paris, potrivit unor date prezentate de către Ministerul de Interne, care relevă o scădere a nivelului mobilizării, dar care sunt contestate cu regularitate de către ”vestele galbene”.


loading...