Anchetă la Penitenciarul Rahova, după ce un interlop celebru, Crocodilu, s-a însurat cu psihologul instituţiei

Penitenciarul Rahova a deschis o anchetă internă după ce un deţinut celebru, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu, s-a căsătorit cu psihologul îchisorii. Căsătoria a avut loc săptămâna trecută la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat Crocodilu. 

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 14:46
Anchetă la Penitenciarul Rahova, după ce un interlop celebru, Crocodilu, s-a însurat cu psihologul instituţiei

Ştirea că un interlop închis s-a însurat cu psihologul penitenciarului nu a rămas fără urmări. Administraţia Penitenciarelor a deschis o anchetă.

Potrivit Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, „Funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare le este interzis să stabilească relaţii de afaceri ori de altă natură cu persoanele private de libertate, cu persoane din lumea interlopă sau cunoscute a fi implicate în activităţi ilegale”. ANP cercetează acest aspect, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, legea îi obligă pe lucrătorii din penitenciare să anunţe dacă îşi schimbă adresa, starea civilă etc, iar până acum psihologul respectiv este în termenul legal în care poate anunţa acest lucru.

Temutul interlop Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu, condamnat la șapte ani și jumătate în dosarul „Clanurilor”, a fost extrădat în România din America de Sud, unde se ascunsese, potrivit SpyNews. Crocodilu a fost încarcerat, inițial, la Penitenciarul Rahova. Acolo, potrivit unor surse apropiate interlopului, bărbatul ar fi cunoscut-o pe Veronica C., o fostă gimnastă care lucrează ca psiholog în cadrul penitenciarului. Femeia l-ar fi consiliat pe Crocodilu, iar în timpul lungilor discuții pe care le-au avut, între ei s-a înfiripat o poveste de dragoste.

Ca urmare, Bogdan și Veronica au cerut să li se permită oficierea căsătoriei în Penitenciarul Jilava, unde este acum încarcerat Bogdan Dumitrache. Cununia a avut loc vineri, iar naș, spun sursele noastre, a fost Radu Roșca (foto sus), coleg de cameră al lui Crocodilu și recunoscut drept șef al Grupării Sportivilor, din care, de altfel, face parte și mirele.