Corpul de control al Ministrului Sănătăţii, trimis la DSP Gorj. Un echipaj a refuzat transportarea epidemiologilor la un suspect

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a dispus reuniurea Comisiei de discipliă şi efectuarea unei anchete interne după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii conform cărora un echipaj medical din cadrul instituţiei ar fi refuzat să transporte echipa de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a recolta probe de la un suspect coronavirus.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 12:58
Corpul de control al Ministrului Sănătăţii, trimis la DSP Gorj. Un echipaj a refuzat transportarea epidemiologilor la un suspect
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat, vineri, faptul că va fi trimis Corpul de control al ministrului Sănătăţii la DSP Gorj şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, instituţii unde au fost constatate deficienţe privind activitatea unui echipaj de ambulanţă ar fi refuzat să ducă epidemiologii la casa unui suspect de infectare cu coronavirus.

Directorul DSP Gorj a fost demis şi înlocuit, după ce s-a constatat faptul că nu a coordonat eficient acţiunile legate de infectarea cu virusul din China, dar şi după ce a comunicat date ineficiente.

”Nu este timp ca oricare persoană să vină să refuze, suntem toţi într-un sistem unde se ştie că există riscuri, că suntem expuşi, nu avem timp pentru astfel de manifestări. Dacă au probleme, uşa este deschisă, să vină să le spună, comunicăm. Nu o să rezolvăm astfel de probleme ieşind şi spunând că nu executăm misiunea” , a declarat Raed Arafat.
 
Informaţiile legate de refuzul unui echipaj de la Ambulanţa Gorj au apărut în spaţiul public după ce reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” au anunţat că se delimitează de atitudinea echipajului medical de la Gorj.
 
 
Anchetă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj

„Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România se delimitează de atitudinea neprofesionistă a echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, echipaj care în noaptea de 26/27 februarie a.c, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de Covid’-19. Pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţii eronate în spaţiul public referitor la intervenţie şi la echipamentul de protecţie, propune a se lua măsurile care se impun echipajului, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de sindicaliştii de la ambulanţă.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a deschis o anchetă internă şi va fi convocată comisia de disciplină. De asemenea, reprezentanţii managementului SAJ Gorj au precizat că achiziţiile de echipamente, combinezoane, ochelari, măşti, de la nivelul acestei instituţii sunt în conformitate cu normele europene.