Anchetă la spitalul din Vaslui, după ce o femeie a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă la scurt timp după ce fusese externată

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Vaslui a declanşat o anchetă internă în cazul unei paciente de 62 de ani care a revenit cu ambulanţa la unitatea medicală în stare gravă, cu accident vascular cerebral suferit în stradă, la mai puţin de două ore după ce medicii au diagnosticat-o cu constipaţie, cefalee şi parestezii şi au refuzat să o interneze.

RomaniaTV.net
11 iul. 2017, 09:10
Anchetă la spitalul din Vaslui, după ce o femeie a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă la scurt timp după ce fusese externată

O femeie de 62 de ani, din localitatea Doagele, se află în stare critică la SJU Vaslui, după ce a suferit un atac vascular cerebral pe o stradă din municipiul Vaslui, la scurt timp după ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au trimis-o acasă.

Potrivit reprezentanţilor SJU Vaslui, femeia a ajuns la unitatea medicală cu ambulanţa la ora 4.00, fiind diagnosticată cu cefalee, constipaţie şi parestezii.

Medicii de la UPU au stabilizat-o şi, după aplicarea tratamentului de rigoare, i-au prescris o reţetă ca apoi, la ora 10.00, pacienta să părăsească unitatea medicală.

Însă, la mai puţin de două ore, femeia s-a prăbuşit din picioare pe o stradă din municipiul Vaslui, de unde a fost luată de o ambulanţă şi transportată la acelaşi spital.

În urma investigaţiilor, medicii au diagnosticat-o cu accident cerebral vascular, fiind internată în Secţia de Neurologie.

Starea femeii s-a agravat astfel încât s-a impus transferul la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, unde este intubată, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.
„În momentul de faţă facem o cercetare administrativă şi disciplinară pentru a vedea dacă s-au respectat protocoalele în cazul pacientei de 62 de ani. Nu ştim dacă acel accident vascular cerebral putea fi prevăzut, acest aspect urmând a fi stabilit în urma anchetei”, a declarat, marţi, pentru News.ro, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au început propriile verificări în acest caz în care rudele femeii de 62 de ani acuză cadrele medicale de neglijenţă.