Anchetă la Spitalul Elias. Trei cazuri de rezidenţi confirmaţi cu COVID nu au fost raportate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că şa Spitalul Elias din Capitală sunt trei rezidenţi care au fost infectaţi cu coronavirus, însă ele nu au fost raportate. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă în acest caz.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 08:42
Anchetă la Spitalul Elias. Trei cazuri de rezidenţi confirmaţi cu COVID nu au fost raportate

”În perioada 16 – 22 septembrie au fost trei cazuri confirmate de rezidenţi la Obstretică-Ginecologie, ei neanunţând aceste cazuri. Astăzi am solicitat DSP să înceapă acea anchetă, sunt în curs anchetele, sunt şi 7 contacţi care sunt negativi”, a spus ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nelu Tătaru a spus că legislaţia e foarte clară în acest caz şi că mulţi ar trebui să recapituleze aceste prevederi. ”Nerespectând legea şi nerespectând acei paşi, ajungem şi la astfel de cazuri”, a afirmat Tătaru.

Ministrul a mai spus că se va interesa dacă la Spitalul Elias a fost vorba despre o necunoaştere a procedurilor sau despre o ascundere a cazurilor.

”O să ne interesăm. Astăzi a fost anunţat DSP şi astăzi vom vedea şi anchetele epidemiologice. Au făcut anchetă epidemiologică cu emidemiologul din spital şi au luat deciziile. O decizie se ia şi se anunţă DSP care începe anchetele epidemiologice. Avem şi o raportare a numărului de cazuri şi urmarea traseului stabilit de lege, care este foarte clar din punctul meu de vedere”.

Citiţi şi Persoanele care vin din străinătate ar putea fi testate OBLIGATORIU pentru COVID. Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown