ANCHETĂ la Spitalul Fundeni după ce mai mulţi pacienţi ar fi murit în urma unor operaţii

La Institutul Clinic Fundeni a fost declanşată o anchetă, după ce familiile unor pacienţi acuză că aceştia au decedat la scurt timp după ce au suferit operaţii de transplant de ficat. Conducerea unităţii s-a autosesizat după ce în presă au apărut informaţii despre patru astfel de decese, provocate de infecţii nosocomiale, dar susţine că doar un singur aparţinător a sesizat oficial spitalul.

23 mart. 2017, 16:53
ANCHETĂ la Spitalul Fundeni după ce mai mulţi pacienţi ar fi murit în urma unor operaţii

Reprezentanţii Spitalului Fundeni au reacţionat după ce în cancan.ro a apărut o informaţie potrivit căreia patru pacienţi care au trecut de curând prin operaţii de transplant de ficat au decedat imediat după aceste intervenţii chirurgicale. Rudele unuia dintre pacienţi spuneau că de vină ar fi o infecţie pe care bolnavul ar fi luat-o din spital şi asta i-ar fi produs decesul.

Reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni susţin că este vorba despre doar doi pacienţi care au decedat. Unui dintre aceştia trecuse de curând printr-o operaţie transplant, celălalt însă nu.

La nivelul spitalului se face o anchetă internă. Aparţinătorii unui singur pacient au depus şi o sesizare scrisă. Reprezentanţii spitalului spun că nu există indicii şi sesizări din partea personalului medical care să ducă cu gândul spre astfel de probleme în spital.

Citeşte şi Anchetă a Consiliului Judeţean Vâlcea la Spitalul Judeţean în cazul fetei de 10 ani care a murit în ambulanţă