Ancheta la Spitalul Judeţean Baia Mare, după ce un bebeluş a murit

Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare după ce un bebeluş ar fi murit la naştere. Precizarea a fost făcută marți, 18 septembrie, de directorul unității medicale, Vasile Pop.

19 sept. 2018, 09:21
Ancheta la Spitalul Judeţean Baia Mare, după ce un bebeluş a murit

El a mai spus va studia toate documentele, iar în cazul în care vinovaţii vor fi identificați aceștia vor răspunde pentru faptele lor.

Vasile Pop a adăugat că în acest caz a fost sesizate Direcţia de Sănătate Publică Maramureş şi Colegiul Medicilor.

Decesul bebeluşului a fost făcut public pe o reţea de socializare de către soţii Ghiţă şi Ioana Romulus care au acuzat lipsa de interes în acordarea de sprijin medical a unei asistente din secţia Maternitate a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, potrivit radiocluj.ro.

„Azi am rămas cu un gust amar şi complet şocată cum unii oameni depun un jurământ şi omoară îngeri. Aici mă refer la acei doctori şi asistenţi care în seara de 16. 09 au lăsat-o pe sora mea să piardă un suflet de om. A ajuns la urgenţe la 20.00 cu dureri avea 9 luni şi câteva zile era termenul pentru a naşte, între timp până la ora 2.00 au monitorizat-o, copilul era bine, inima îi bătea, la ora 2.00 i s-au rupt apele, a chemat o asistentă să îi spună, bineînţeles asistenta la ţigară pe balcon, răspunzându-i, când a venit i-a zis că da, îi dilatată complet, dar copilul nu e întors (cu capul în jos). Au mai monitorizat-o la 6.00, când inima micuţului încă bătea pentru ultima dată. La 7.30 când s-a schimbat tura şi a verificat din nou inima micuţului s-a oprit pentru totdeauna, atunci s-au impacientat şi repede au ajutat-o să nască dar era prea târziu, a născut un înger mort din cauza nepăsării lor”, se arată în postare.