Bebelușul aruncat pe geam de mama lui din apartamentul în flăcări a murit la spital

Bebeluşul de numai 5 luni aruncat de mama lui de la etajul trei al unui bloc din Iași după ce apartamentul lor a fost cuprins de flăcări și au rămas captivi într-o cameră a murit noaptea trecută la spital. După ce l-a înfășurat pe copil în mai multe pături și l-a aruncat de la geam, femeia a sărit și ea, sperând să se salveze.

11 ian. 2024, 08:49
Bebelușul aruncat pe geam de mama lui din apartamentul în flăcări a murit la spital

Tragedie la Iași. Bebelușul de cinci luni a murit, iar mama lui este în stare gravă. Femeia, fost medic rezident de laborator la Spitalul “Sfântul Spiridon”, înainte de a intra în concediul maternal, a decis să-și arunce copilul pe geam, apoi s-a aruncat și ea după ce apartamentul lor a fost curpins de flăcări.

Incendiul a izbucnit miercuri, cu puţin timp înainte de ora 15, şi se pare că a surprins-o pe tânăra mama, deoarece aceasta nu a mai putut ieşi din apartament pe uşă. Înainte de a arunca bebeluşul pe geam, femeia a învelit copilul în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere. După copil, s-a aruncat și ea. Scene îngrozitoare au avut loc, potrivit martorilor, scrie ziaruldeiasi.ro.

Bebelușul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, prezentând comă de gradul al IV-lea, stop cardiorespirator resuscitat, traumatism craniocerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi contuzie abdominală. Din păcate, bebelușul nu a supraviețuit.

Citește și: Un bărbat din Olt și-a omorât concubina cu securea, supărat că femeia a băut mai mult decât el

Mama bebeluşului a suferit arsuri, în casă, cât şi alte răni, după ce s-a izbit de sol. “Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală şi o contuzie toraco-abdominală, cât şi o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafaţa corporală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

”Femeia în vârsta de 30 ani, politraumă prin cădere de la înălțime (aprox 12m). Contuzie coloană cervicală. Contuzie toraco-abdominală. Fractură de bazin. Arsură prin flacără gr 1-2 Sc aprox 9% membru superior drept.

Copil de sex masculin, în vârstă de 5 luni, politraumă prin cădere de la înălțime. Traumtism cranio-craniocerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în SCR și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare”, a declarat Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Pompierii nu au stabilit cum a pornit incendiul și nu exclud nicio variantă, ori focul a izbucnit accidental, ori incendiul a fost provocat. S-a vehiculat şi ipoteza ca incendiul să fi fost urmarea unui conflict. Vecinii au spus despre familia afectată de incendiu că s-a mutat recent în bloc. Un vecin a spus că cei doi soţi se certau deseori, iar de multe ori neînţelerile ar fi degenerat în violenţe. Ca urmare, femeia îşi lua bebeluşul în braţe şi pleca la Suceava, la părinţii ei. Ultima oară, bărbatul şi-ar fi agresat soţia chiar de Crăciun, iar ea s-ar fi refugiat câteva ore la o vecină.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi. S-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor.

„La data de 10.01.2024, ora 15.05, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iași se manifestă un incediu, iar o femeie și un copil din incinta imobilului s-ar fi aruncat pe geamul apartamentului.

La fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului, cele două persoane fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași.