Anchetă la Spitalul Judeţean Constanţa. O femeie a murit după ce a aşteptat 16 ore pe un scaun la Urgenţe

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit după ce ar fi fost lăsată să aştepte 16 ore pe un scaun, la Urgenţe. Totul s-a întâmplat la Spitalul Judeţean din Constanţa. A fost deschisă o anchetă. 

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 15:55
Anchetă la Spitalul Judeţean Constanţa. O femeie a murit după ce a aşteptat 16 ore pe un scaun la Urgenţe

UPDATE: Rudele femeii de 70 de ani care a a murit după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Urgențe de la Spitalul Județean Constanța, povestesc calvarul prin care au trecut în spital – pacienta a fost dusă la investigații după 12 ore, rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după analize nu a fost preluată de medici. „Mi-a murit efectiv în braţe”, spune fiul femeii.

Rudele femeii povestesc că sâmbătă dimineaţă ea a început să se simtă rău, acuzând dureri în piept şi abdomen, familia a chemat ambulanţa, iar din momentul în care au ajuns la spital a început calvarul.
„Au adus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul”, a declarat fiul femeii, Constantin Popa, potrivit știrileprotv.ro .
 
După 12 ore de aşteptare, femeia a fost dusă la investigaţii suplimentare la computer tomograf, la insistențele fiului. Rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după aceste rezultate pacienta nu ar fi fost preluată de medici.
 
„În momentul în care a fost gata, în jurul orei 19:50, şi analiza imagistică, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct, de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-au luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei”, a spus fiul femeii.
 
El acuză că mai bine de 14 ore femeia a fost ţinută pe un scaun şi că singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o.

 

„S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe”, adaugă fiul femeii.
 
Familia femeii a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.

Femeia în vârstă de 70 de ani a fost dusă la spital de către fiul ei, sâmbătă dimineaţă, acuzând dureri în piept. Seara, starea de sănătate a acesteia s-a înrăutăţit şi a murit. Fiul femeii acuză medicii că nu i-au acordat atenţia şi îngrijirile medicale cuvenite. Mai mult, acesta spune că mama sa a fost lăsată să aştepte timp de 16 ore pe un scaun la Urgenţe. 

De cealaltă parte, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susțin că pacienta a fost preluată la 30 de minute după sosirea în Urgență, după care a fost transferată pe Cod Roșu, însă starea ei s-a înrăutățit. O anchetă a fost declanșată și de către conducerea unității spitalicești, pentru a se verifica dacă s-a respectat protocolul.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă. În plus, se asteaptă rezultatul necropsiei care va clarifica și cauza decesului”, potrivit reprezentanților unității spitalicești, relatează Replica de Constanţa. 


loading...