Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Pacient cu coronavirus, internat la o secție de terapie intensivă non-COVID

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova demarează o anchetă după ce un pacient operat acolo a fost dus la terapie intensivă în secția non-COVID, deşi acesta era infectat cu virusul ucigaş.

09 feb. 2021, 10:00
Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Pacient cu coronavirus, internat la o secție de terapie intensivă non-COVID

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Rezultatul testului COVID a confirmat la scurt timpcă bărbatul era, de fapt, pozitiv. Pentru a afla cum a fost posibilă o astfel de neglijență, toți medicii implicați vor da azi note explicative.

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Ce s-a întâmplat la unitatea medicală

Pacientul a fost internat în urmă cu patru zile în stare foarte de gravă. Bărbatul a fost operat de urgenţă, iar medicii l-au internat în secția de terapie intensivă non-COVID.

Omul a fost supus unui test anti-COVID, dar rezultatul a venit cu întârziere, abia luni dimineață. În momentul în care a venit rezultatul – și a fost unul pozitiv – s-a luat decizia să fie transferat la secția de terapie intensivă unde sunt pacienți COVID-19.

Hotărârea a fost luată foarte târziu, pentru că în secția unde bărbatul a stat internat 3 zile erau 5 pacienți, și ei în stare gravă, iar acum vor fi testați pentru a se stabili dacă au sau nu COVID-19, după ce au stat în același salon cu bărbatul infectat.

Conducerea spitalului a luat decizia să declanșeze o anchetă, iar astăzi sunt așteptați toți medicii de la secția de terapie intensivă pentru a da note explicative, iar dacă cineva va fi găsit vinovat va fi sancționat.

Grupul pentru comunicare Strategică a anunţat 1.319 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 80 de persoane infectate au murit în ultimele 24 de ore. Două judeţe au incidenţă peste 3 cazuri la mia de locuitori, aflându-se în scenariu roşu.

Până astăzi, 8 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 746.637 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 692.681 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Până astăzi, 18.961 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.02.2021 (10:00) – 08.02.2021 (10:00) au fost raportate 80 de decese (44 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Ilfov și București.

Citeşte şi: Medicamentul minune anti-Covid, descoperit în Israel. La câteva zile după administrare, 29 din 30 de pacienţii aflaţi în stare gravă au fost externaţi