Probleme la două centre de vaccinare din Galați. Au fost închise și pacienții reprogramați

Zeci de gălățeni care erau programați astăzi la cele mai mari centre de vaccinare din Galați au fost reprogramați după ce acestea au fost închise. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susțin că în cursul zilei de astăzi vor ajunge 500 de doze de vaccin de la Moderna şi Pfizer pentru rapel.

04 feb. 2021, 17:12
Probleme la două centre de vaccinare din Galați. Au fost închise și pacienții reprogramați

Probleme la două centre de vaccinare din Galați. Cele mai mari centre de vaccinare COVID din Galați, cel de la Sala Sporturilor și de la patinoar, au întâmpinat probleme astăzi, iar pacienții au fost reprogramați, din cauză că nu mai sunt doze de vaccin COVID. Persoanele programate au fost anunţate telefonic, miercuri, să nu mai vină, joi, la vaccinare și au fost programate pentru ziua de vineri, 5 februarie.

Citește și: Virgil Musta trage semnalul de alarmă după ce o femeia a făcut pareză facială după administrarea vaccinului antiCOVID: Studiile au arătat acest lucru!

Autoritățile gălățene susțin că aproximativ 500 de doze Moderna vor ajunge astăzi la Galați și vor fi distribuite centrelor de vaccinare, susțin autoritățile. De la debutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, în județul Galați au fost făcute aproximativ 15.000 de doze de vaccin, dintre care 3.000 reprezintă a doua doză.

Probleme la două centre de vaccinare din Galați

„Vorbim de două centre, de la Sala Sporturilor şi de la pationarul din Galaţi, care astăzi au reprogramat toţi pacienţii pentru vaccinare, pentru ziua de vineri, şi asta pentru că nu au doze de vaccin pentru prima doză. Tot ce a fost pe stoc s-a păstrat pentru rapel pentru cadrele medicale şi pentru persoanele care au primit prima doză“, a precizat Teodora Diaconiţă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

„A fost o sincopă în alimentarea cu vaccin. Astăzi după-amiază, sosesc 500 de doze de vaccin Moderna, este prima tranșă de astfel de vaccin, şi, de asemenea, vaccin Pfizer-BioNTech, care va fi necesar pentru rapel“, a precizat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.

Miercuri, avionul care a adus în România serul de la compania Moderna nu a putut ateriza pe aeroportul din Craiova. Din cauza vizibilității reduse, zborul a fost amânat, iar ulterior aeronava a ajuns la Timișoara. CNCAV a precizat că vineri, 5 februarie, va ajunge în țară și a treia tranșă, de 42.000 doze de vaccin produs de compania americană Moderna.

Prima reacție adversă rară după vaccinarea anti-COVID

Ministerul Sănătăţii a anunţat prima reacţie adversă rară după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer BioNTech. Reacţia s-a înregistrat la o femeie din Vâlcea, medic de profesie, care în prezent este într-o stare de sănătate bună. Medicul a raportat paralizie facială temporară după rapel.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri„, a anunţat Ministerul Sănătăţii.