ANCHETĂ. Se caută vinovaţii în cazul fetiţei moarte în haznaua de la Viişoara

Se caută vinovaţii în cazul celor trei fetiţe de la şcoala din Viişoara, care au căzut în fosa septică, iar una dintre ele a murit. Procurorii au audiat deja mai mulţi martori, dar şi pe directoarea şcolii.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 06:44
ANCHETĂ. Se caută vinovaţii în cazul fetiţei moarte în haznaua de la Viişoara

Poliţiştii au deschis şi un dosar penal în acest caz. Anchetatorii spun că, odată găsiţi, vinovaţii vor fi traşi la răspundere pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu. Pedeapsa în acest caz poate ajunge până la 5 ani de închisoare. De asemenea, vor fi verificate atent şi actele constructorului, pentru a se vedea dacă lucrarea a fost făcută bine.

Cele trei eleve de opt ani se jucau când placa de beton s-a desprins. Au început să strige, iar un angajat al şcolii le-a auzit şi a alergat la ele. A mai găsit doar două în viaţă.

„Ajutam la descărcarea laptelui şi am auzit ţipete şi am mers fuga acolo. Am văzut două fetiţe scăpate. Le-am tras afară, au spus că nu mai este nimeni. Au zis că doar au ţopăit pe plăci şi că plăcile au  scăpat cu ele”, a spus unul dintre membrii personalului şcolii.

După ce i-au băgat la ore, au constatat că lipşeste un copil, apoi i-au găsit fesul şi au găsit-o şi pe ea.

Directorul şcolii, Marina Loredana Stan, susţine că a trimis nenumărate cereri autorităţilor locale pentru modernizarea toaletelor, dar până acum nu s-a rezolvat nimic.