Anchetă socială pentru cuplurile care îşi doresc să aibă copii! Ce condiţii rasiste trebuie să îndeplinească

Primarul din oraşul Târgu Mureş, Dorin Florea, propune o anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii. Printre condiţiile pe care aceştia trebuie să le îndeplinească se numără dovada unui loc de muncă şi locuinţe stabile, dar şi o situaţie financiară acceptabilă şi un nivel de educaţie minim stabilit prin lege.  

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 20:16
Anchetă socială pentru cuplurile care îşi doresc să aibă copii! Ce condiţii rasiste trebuie să îndeplinească

„În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc.”, afirmă primarul.

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş susţine faptul că „Aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat”, iar „lipsa dezbaterilor publice şi a discuţiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern şi alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate”.

„Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”, completează acesta.

Ancheta socială ar trebui să ţină cont de: dovada unui loc de muncă şi a unui locuinţe stabile, o situaţie financiară stabilă, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege şi vârsta minimă la care un adult să devină părinte. Acesta adăugă că, în cazul în care un cuplu nu îndeplineşte condiţiile şi cu toate acestea are un copil, cel mic ar trebui preluat de stat pentru a avea condiţii corespunzătoare.

„În cazuri excepţionale, în care totuşi un cuplu care nu îndeplineşte condiţiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul şi să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educaţie, hrană). În acest caz, indemnizaţia nu ar mai fi acordată părinţilor. Aceştia vor avea însă posobilitatea de a-şi recupera copilul, după ce vor îndeplini condiţiile prevăzute mai sus”,  susţine Florea.