ANCHETA tragediei din Munţii Apuseni, ţinută pe loc de o semnătură

Publicat: Luni, 03 August 2015 14:04 // Actualizat: Luni, 03 August 2015 14:14 // Sursa: romaniatv.net

La un an şi jumătate de la producerea tragicului accident aviatic din Munţii Apuseni, în care au murit studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan, ancheta bate pasul pe loc. Parchetul nu reuşeşte să o finalizeze din cauza unui raport blocat de o semnătură, informează România TV.

Ancheta coordonată de Secţia Parchetelor Militare din Parchetul General a rămas în stadiul unui lung şir de întrebări fără răspuns.

Probele ridicate de la locul accidentului au fost predate Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, unde raportul este blocat, deşi ar fi fost finalizat.

"Dacă alte instituţii consideră că ei vor să aştepte raportul pentru că se vor putea inspira din acest raport, atunci asta este altă situaţie. Dar raportul ar trebui să aibă valoare zero pentru anchetă, pentru că el nu are rol de a stabili vinovaţi", a declarat, la România TV, Mariana Ciuca, sora Aurei Ion.

Citeşte şi Familia AUREI ION, decizie radicală. Ce au făcut cu camera tinerei, la un an şi jumătate de la tragedie

Rudele Aurei Ion spun că nu au încredere în modul în care autorităţile desfăşoară ancheta, aşa că au cerut, în paralel, o expertiză privată.

"Intenţiile sunt şi probabil că şi raportul asta va spune că Iovan este vinovat de accident, ceea ce nu este în totalitate adevărat. Din păcate, expertiza noastră continuă, adunăm date, probe, analizăm legislaţia, dar degeaba o facem noi dacă procuratura nu începe", a spus tânăra.

Pe 19 ianuarie 2015, când a fost comemorat un an de la accidentul aviatic, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a dat publicităţii un raport preliminar de două pagini, ce conţine o singură informaţie: că nu au fost găsite probleme tehnice.

Citeşte şi OMNIASIG a plătit despăgubirea pentru decesul studentei Aura Ion în accidentul aviatic din Apuseni VIDEO

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 aug 14:18
Votează email 0 email
...care au murit studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan, ancheta bate pasul pe loc. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H