Anchetatorii au recuperat capacul unei oale sub presiune folosite în atacul din Boston FOTO

Anchetatorii care investighează exploziile care au îndoliat luni Maratonul de la Boston au recuperat o parte dintr-un circuit despre care acestea cred că ar fi făcut parte din unul dintre mecanismele explozive şi au găsit de asemenea capacul de la o oală sub presiune care ar fi fost aruncat de suflul exploziei pe acoperişul unei clădiri din apropiere, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
17 apr. 2013, 17:42

Un oficial a confirmat pentru AP, sub rezerva anonimatului, că autorităţile au recuperat ceea ce ele cred că ar fi unele dintre piesele dispozitivelor explozive folosite în atacul de la Boston.

O persoană apropiată investigaţiilor a afirmat anterior pentru AP că exploziile ar fi fost provocate de bombe artizanale plasate pe sol alături de bile de oţel sau cuie pentru a spori pagubele, acestea fiind probabil puse în oale sub presiune – ipoteza enunţată după primele mărturii şi constatări ale anchetei.

Miercuri, un doctor de la Boston Medical Center a afirmat că două dintre persoanele rănite, între care şi un copil de 5 ani, rămân în stare critică. Câteva zeci de alte persoane rănite au fost externate din spitale din Boston.