Anchetatorii: Cioacă are profilul un psihopat

Potrivit anchetatorilor, comportamentul model al poliţistului Cristian Cioacă după dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu, pe care se presupune că ar fi ucis-o, nu poate fi explicat decât prin profilul unui psihopat. 

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 11:16
Anchetatorii: Cioacă are profilul un psihopat

Cristian Cioacă are profilul unui psihopat, care ştie să distingă însă binele de rău şi nu regretă nimic din ceea ce face, susţin anchetatorii. În acest fel, poliţistul ar fi reuşit să-şi ascundă crima şi să se comporte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, potrivit România TV.

După dispariţia soţiei sale, Cristian Cioacă nu a comis nici o faptă anti-socială şi s-a comportat ca un model. Anchetatorii au o singură explicaţie pentru comportamentul acestuia: el a putut să se integreze social şi să îşi continue meseria de poliţist model, doar dacă ar avea profilul unui psihopat care nu regretă nimic. 

Cristian Cioacă, acuzat de uciderea Elodia Ghinescu, a fost arestat, la cinci ani de la dispariţia avocatei. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis miercuri arestarea poliţistului pentru 29 de zile. 

Procurorii au cerut arestarea lui Cioac după ce au fost găsite noi probe ce îl incriminează pe poliţist, rezultatele ADN în urma prelevării unor probe de sânge din apartamentul conjugal confirmând că acestea aparţin avocatei braşovene Elodiei Ghinescu, precum şi că s-a declarat decesul avocatei printr-o hotărâre judecătorească.

Cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu a ţinut prima pagină a ziarelor ani întregi. Scenarii peste scenarii, dezvăluiri sau pur şi simplu zvonuri, toate au fost dezbătute pe toate feţele de jurnaliştii din presa scrisă dar şi de cei ai televiziunilor.

La sfârşitul lunii august 2007, după misterioasa dispariţie a Elodiei Ghinescu, sute de jandarmi, poliţişti dar şi voluntari au cercetat metru cu metru pădurile şi zonele din jurul Braşovului, dar şi în judeţele învecinate. Câteva probe descoperite au dus la acuzarea soţului avocatei, Cristian Cioacă, poliţistla IPJ Braşov.

Uniforma sa găsită într-o pădure, urme de sânge pe uşa dormitorului, firele de păr din portbagajul maşinii sau mărturia unor vecini nu au fost însă de ajuns ca poliţistul să ajungă în spatele gratiilor. Presa a comentat apoi declaraţiile sale contradictorii, concediile medicale pe care şi le-a luat, rezultatul probei cu detectorul de minciuni dar şi concluziile unor psihologi care i-au analizat comportamentul.

Speculaţiile au mers mai departe, în viaţa personală a celor doi, şi s-a vorbit despre un amant al avocatei şi despre posibile legături ale celor doi soţi cu lumea interlopă.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.