Anchetatorii ruşi au început procedurile de inculpare a militaţilor Greenpeace

Anchetatorii ruşi au început miercuri procedurile de inculpare a 30 de militanţi Greenpeace, printre care 26 de străini, aflaţi în detenţie provizorie după o acţiune împotriva unei platforme petroliere în Oceanul Arctic, a anunţat un purtător de cuvânt al Comitetului de anchetă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 oct. 2013, 08:20
Anchetatorii ruşi au început procedurile de inculpare a militaţilor Greenpeace

‘Anchetatorii au început procedurile de inculpare’ împotriva suspecţilor, a declarat purtătorul de cuvânt, fără a preciza dacă cei 30 de membri ai Greenpeace, originari din 18 ţări, vor fi inculpaţi pentru piraterie sau alte infracţiuni.

O sursă din cadrul forţelor de ordine ruse a indicat marţi că militanţii Greenpeace vor fi inculpaţi pentru ‘piraterie în grup organizat’, crimă pasibilă de o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Patru ruşi şi 26 de cetăţeni străini, între care şase britanici, doi canadieni, un american şi un francez, formând echipajul spărgătorului de gheaţă Arctic Sunrise, au fost plasaţi în detenţie pentru o perioadă de până la 2 luni, ca urmare a unei operaţiuni a Greenpeace în luna septembrie ce a vizat o platformă a Gazprom în Oceanul Arctic pentru a denunţa riscul ecologic.

Militanţii au negat că au comis acte de piraterie, acuzând Rusia că intervenit ilegal asupra navei aflate în ape internaţionale.