Anchetatorul italian, despre Matteo Politi: A înşelat şase spitale în Italia VIDEO

Jurnalistul italian care a anchetat înşelăciunile lui Matteo Politi în Italia, unde s-a dat drept medic chirurg şi a înşelat şase spitale, a vorbit în premieră la România TV.

07 feb. 2019, 20:55
Anchetatorul italian, despre Matteo Politi: A înşelat şase spitale în Italia VIDEO

Jurnalistul Massimo Scattolin de la publicaţia La Nouva Venezia a transmis o înregistrare în care povesteşte cum a bubuit cazul în Italia, în urmă cu 8 ani. Matteo Politi a înşelat şase spitale şi s-a dat medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Citeşte şi:  Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la cazul italianului care a lucrat fără drept ca medic chirurg în România

„Matteo Politi nu este cu adevărat medic. Adevărul îl descoperise deja în septembrie 2010 „Ordinul medicilor venețieni”, organizație în care a vrut să se înscrie Matteo Politi și căreia îi prezentase o auto-certificare. Politi lucrase în trecut pentru unele clinici și a fost acceptat de anumite instituții ca expert în medicină estetică, deși nu a fost niciodată medic. Ordinul medicilor i-a investigat autorizația și a descoperit că Politi nu are studii medicale și a anunțat procuratura. Până atunci, Matteo Politi reușise să înșele clinici din mai multe regiuni din Italia. Președintele de atunci al Ordinului, Maurizio Scassola, a spus că nu a făcut altceva decât să-și facă datoria, să îi verifice auto-certificarea și să-l demaște. Situația a fost sesizată procurorilor încă de acum 8 ani și noi, jurnaliștii publicației „La Nuova Venezia”, am scris despre acest caz atunci”, a spus jurnalistul Massimo Scattolin.