Anchetatorul şef al masacrului de la Universitatea din Perm s-a sinucis la trei zile după atac. Colonelul a fost găsit mort în casă

Anchetatorul şef al atacului armat de la Universitatea din Perm, soldat cu 6 morți, s-a sinucis, relatează The Moscow Times. Serghei Sarapulţev a fost găsit mort în locuința sa.

24 sept. 2021, 12:27
Anchetatorul şef al masacrului de la Universitatea din Perm s-a sinucis la trei zile după atac. Colonelul a fost găsit mort în casă

Serghei Sarapulţev conducea filiala regională din Perm a Comitetului de Investigații al Rusiei. „Biroul central al Comitetului de Investigații efectuează un control procedural asupra morții colonelului S.Yu. Sarapulţev”, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, citată de The Moscow Times.

Potrivit Baza, un canal de știri de pe Telegram, cu legături către serviciile de securitate rusești, Sarapultsev s-a sinucis după un briefing în care mai mulți anchetatori din Perm au fost eliminați din investigația asupra atacului armat de la universitate.

Alexander Bastrîkin, șeful Comitetului federal de Investigații, a numit o echipă de 50 de persoane, formată din anchetatori din toată Rusia, pentru a investiga atacul. Cotidianul Kommersant a scris că Bastrîkin a avut „o serie de întrebări pentru Sarapultsev” încă din 7 septembrie cu privire la problemele legate de respectarea drepturilor celor care au proprietăți comune din regiune.

Citeşte şi Atac armat într-o universitate din Rusia, un student şi-a omorât 6 colegi, după ce a deschis focul în campus. El îşi anunţase faptele pe reţelele de socializare UPDATE

Pe de altă parte, citând o sursă anonimă, Interfax a relatat că Sarapultsev s-ar fi putut sinucide din cauza problemelor familiale.

Luni, un tânăr de 18 ani, student la Universitatea de Stat Perm, a ucis șase persoane și a rănit aproape 30 în campus, într-unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel din Rusia.