Atac armat într-o universitate din Rusia, un student şi-a omorât 8 colegi, după ce a deschis focul în campus. El îşi anunţase faptele pe reţelele de socializare UPDATE

Cel puțin opt persoane au ucise şi aproape 20 au fost rănite, ca urmare a unui atac armat care a avut loc luni, într-una din clădirile Universității de Stat din Perm (Rusia).

20 sept. 2021, 10:38
Atac armat într-o universitate din Rusia, un student şi-a omorât 8 colegi, după ce a deschis focul în campus. El îşi anunţase faptele pe reţelele de socializare UPDATE

UPDATE. Bilanţul provizoriu indică faptul că 8 persoane au fost ucise.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Conform datelor preliminare, un tânăr a intrat într-una din clădirile universității și a început să tragă cu o mitralieară. Speriaţi, mai mulți studenți s-au refugiat în sălile de clasă ale universității, în timp ce alții au sărit pe fereastră, conform imaginilor luate de la fața locului. Este ultimul atac dintr-o serie cu care s-a confruntat Rusia în ultima vreme.

Conform datelor preliminare, trăgătorul este Timur Bekmansúrov, în vârstă de 18 ani, care înainte de atac a lăsat un mesaj pe conturile sale de pe rețelele de socializare. Atacatorul a fost deja reținut, a confirmat universitatea.

Martori au declarat portalului independent Meduza că au văzut un bărbat în uniformă militară trăgând dintr-o puşcă mitralieră. Serviciul de presă al universităţii a declarat însă că focurile au fost trase dintr-un pistol traumatic.

Canalul Telegram „112” a relatat despre cinci morţi şi şase răniţi. Aplicaţia Baza scrie că patru persoane au fost ucise, potrivit Meduza.

Postul de televiziune REN TV a difuzat imagini care arătau oamenii sărind prin ferestrele etajului al doilea al clădirii nr. 8.

Citeşte şi Atac armat la un liceu din SUA după revenirea la cursuri VIDEO