Anchete la Bârlad în cazul unei femei care a murit în spital după ce a născut o fetiţă

Rudele unei femei în vârstă de 35 de ani care a murit la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, miercuri, la patru zile după ce a născut o fetiţă, îi acuză de neglijenţă pe medici şi au depus o plângere la Poliţie, în acest caz fiind declanşate anchete.

RomaniaTV.net
20 oct. 2011, 10:17
Anchete la Bârlad în cazul unei femei care a murit în spital după ce a născut o fetiţă

Vasile Popa, din localitatea vasluiană Lunca, a depus, joi dimineaţă, o plângere la Poliţie în care acuză de neglijenţă medici ai Spitalului de Urgenţă Bârlad, susţinând că aceştia nu au tratat-o corespunzător pe soţia sa, care a murit la patru zile după ce a născut, informează MEDIAFAX.

Femeia, care mai avea acasă opt copii, a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Bârlad în urmă cu o săptămână pentru a năaşte. Rudele pacientei susţin că a fost neglijată de medici timp de două zile, deşi în urmă cu un an suferise un accident, iar din aceasă cauză avea în continuare probleme medicale. Rudele femeii mai susţin că, după două zile în care nu ar fi fost luatată în seamă de către medici, femeia a fost introdusă în operaţie, născând prin cezariană o fetiţă de 3,4 kilograme.

Starea femeii a început să se înrăutăţească după operaţia de cezariană, iar în cursul serii de marţi pacienta fost preluată de medicii secţiei de chirurgie a spitalului pentru o intervenţie chirurgicală, însă nu a mai putut fi salvată.

Rudele femeii mai spun că aceasta ar fi trebuit trimisă să nască la un spital din Iaşi, ea figurând, de altfel, în evidenţele medicilor ieşeni după ce în urmă cu un an a fost lovită de un cal, suferind mai multe leziuni ale organelor interne.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a declanşat o anchetă internă în acest caz, fără a face deocamdată precizări cu privire la această situaţie. În paralel are loc şi o anchetă a Poliţiei.