ANCOM vrea să reducă tarifele pentru telefonia mobilă şi internet din 2018

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vrea să reducă tarifele de terminare cu 12,5%, de la 0,96 de eurocenți pe minut la 0,84 de eurocenți pe minut, a anunțat miercuri Sorin Grindeanu, președintele Autorității, la o dezbatere privind transparența costurilor de telefonie mobilă și internet organizată de Comisia economică, industrii și servicii din cadrul Senatului.

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 15:44
ANCOM vrea să reducă tarifele pentru telefonia mobilă şi internet din 2018

„Prin reglementarea pe care o s-o dăm în viitorul apropiat reducem acest cost (al tarifului de terminare n.r.). la 0,84 de eurocenți, ceea ce eu sper că, într-un final, va duce la o factură mai mică pentru utilizatori. Până la sfârșitul anului îl punem în dezbatere publică și parcurgem toți pași. Eu sper că până la jumătatea lunii martie să intre în vigoare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Reducerea se va realiza printr-un proiect de decizie al Autorității. Grindeanu a spus că pentru adoptarea acestei măsuri este nevoie de consultare internă și externă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Românii au prins gustul internetului mobil. Traficul s-a dublat în prima jumătate a anului

La începutul lunii iunie, ANCOM anunța că propune menținerea tarifelor în rețelele de telefonie fixe și mobile iar operatorii de telefonie fixă identificați în România, cu putere semnificativă de piață, trebuie să practice tarife pentru apelurile la puncte fixe de maximum 0,14 eurocenți/minut (fără TVA), în timp ce în cazul serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în rețelele publice de telefonie, tariful nu trebuie să depășească 0,96 eurocenți/minut (fără TVA).