ANDPDCA intervine în cazul primarului care şi-a umilit fiica. PNL se dezice de candidatul la primăria din Sângeorz-Băi

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) intervine în cazul primarului care şi-a umilit fiica şi cere sesizarea organelor de cercetare penală. De asemenea, PNL se dezice de candidatul la primăria din Sângiorz-Băi. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 08:39
ANDPDCA intervine în cazul primarului care şi-a umilit fiica. PNL se dezice de candidatul la primăria din Sângeorz-Băi

UPDATE: „Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.

Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit.

Partidul Naţional Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei. Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor și împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică”, a declarat președintele filialei PNL.

Și premierul Ludovic Orban, președintele PNL, s-a delimitat de Ogâgău, susținând, joi, într-o declarație făcută la Constanța, că nu a văzut filmulețul făcut public și că primarul de la Sîngeorz nu este candidatul liberalilor: „Credeți că eu pot să urmăresc fiecare candidat? Nu e candidatul nostru, e candidat independent”.

Cu toate acestea, Traian Ogâgău se afişează în campanie cu însemnele partidului national liberal.

„ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistriţa Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenţei elementelor constitutive ale unei infracţiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situaţiei minorei în familie şi a nevoilor de sprijin şi asistenţă”, anunţă Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Autoritatea face apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante şi umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, „accentuând componenta traumatică a acestui eveniment şi stigmatizarea copilului”.

ANDPDCA precizează că va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei în acest caz şi colaborează direct cu DGASPC Bistriţa Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului.

Şi Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

„Conducerea I.P.J. BN a dispus efectuarea de verificări cu privire la imaginile apărute în spaţiul public”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Crina Sîrb.

Scene şocante! Primarul din Sângeorz-Băi şi-a filmat fiica dezbrăcată, în genunchi şi cu mâinile ridicate, în timp ce el o certa

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, Ogâgău a transmis un comunicat referitor la ceea ce el a numit prejudiciul de imagine adus fetiţei sale Traiana de către PSD în plină campanie electorală.

„Viaţa personală este viaţă personală şi nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii! Defapt ce să ne mai mire, aţi dat foc la biserici ca să câştigaţi alegeri!”, afirmă Traian Ogâgău.

De asemenea, el a postat un mesaj video pe Facebook în care susţine că, „cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul”.

„Îi iubim când ne fac bucurii dar şi când mai greşesc, însă NIMENI, dar NIMENI nu se poate băga în viaţa nimănui să ne spună cum să îi creştem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greşesc”, a spus pe Facebook Traian Ogâgău.

Reamintim că Traian Ogâgău, primar al orașului Sângeorz-Băi și candidat pentru un nou mandat, susținut de PNL, nu numai că își umilește fiica, dar a și filmat în timp ce o pedepsește ținând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

În imagini se poate observa cum bărbatul și-a obligat fiica să stea dezbrăcată, în genunchi, și cu mâinile deasupra capului. Totodată, copila este pusă să repete mai multe propoziții pe care tatăl ei i le spune, scrie antena3.ro.

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.