Andrada Voicu, polițista din Pașcani care a declarat război sistemului, prima reacție după apariția piesei „Macarena”: „Ce bine că am plecat din poliție!”

Andrada Voicu a avut o reacție explozivă după apariția piesei „Macarena”, lansată de Erika Isac. Tânăra a povestit o întâmplare șocantă pe care și-a amintit-o după ce a ascultat melodia.

23 feb. 2024, 18:24
Andrada Voicu, polițista din Pașcani care a declarat război sistemului, prima reacție după apariția piesei „Macarena”: „Ce bine că am plecat din poliție!”
Andrada Voicu, prima reacție după apariția piesei „Macarena”

Piesa „Macarena”, interpretată de Erika Isac, este numărul 1 în topurile muzicale din România, cu aproape 3 milioane de vizualizări adunate în timp record. Dacă unele persoane au fost complet de acord cu mesajul transmis, au fost și voci care au adus critici la adresa limbajului folosit. Mesajul piesei a fost comentat și de Andrada Voicu, polițista din Pașcani care a declarat război sistemului.

Citește și: Fosta polițistă Andrada Voicu lansează un nou atac la adresa șefilor din Poliție: „Când stai în poziție de drepți la 40 de grade atâtea ore, poți să crăpi. Vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție”

Într-o postare pe Facebook, Andrada Voicu spune că se bucură că a plecat din poliție, pentru că se lovea adesea de atitudinea misogină a colegilor săi. Ea a povestit cum o minoră de 15 ani a fost agresată sexual, iar poliția nu a făcut nimic pentru a-l pedepsi pe agresor.

‘E la f***t, nu vă faceți griji. Se întoarce ea’. Ce bine că am plecat din poliție!
Aparte de misoginismele ‘Mireilor’, pe care le-am auzit de nenumărate ori, mi-a venit în minte o chestie dureroasă despre care nu am vorbit până acum.

De ce dureroasă? Fiindcă s-a întâmplat sub ochii mei, acum vreo mai bine de două decenii.
Prin 2000, copilă de 15 ani, apropiată mie, a fost luată de pe stradă și băgată cu forța într-o mașină când a ieșit de la școală. A fost violată și ținută cu forța într-un apartament de către un psihopat.

Păcat că pe-atunci nu era tehnologie, că poate locația live ar fi salvat-o de la o traumă care o va bântui pentru tot restul vieții. Maică-sa ajunsese să umble din ușă în ușă cu cuțitul în buzunar, fiindcă poliția dormea.

Și a reușit să facă o treabă demnă de un polițist: a ajuns la uşa nevestei ăluia și i-a zis că dacă nu îi ajunge copila acasă până seara, se întoarce și face o istorie. După ce a fost ‘eliberată’ de acolo, s-a dus la poliție.

‘Ți-a plăcut p***a, ia și scrie! Dar nu ce vrei tu. Ce zicem noi’.

A fost audiată. Dar nu în prezența unui părinte, așa cum ar fi fost normal în cazul unui copil de 15 ani care a trecut printr-un viol. Mă-sa a fost lăsată pe hol. Fiindcă nu-și cunoștea drepturile.

‘Nu te-a violat nimeni, n-auzi? Scrie acolo’.

Și uite-așa, fiindcă realitatea a fost ținută sub preș, dosarul a fost clasat. Sandilăul din Paşcani a continuat să violeze, să distrugă vieți, să sechestreze, să facă trafic cu minori. Şi abia în 2019 a fost condamnat la 15 ani cu executare pentru: pornografie infantilă, viol, lipsire de libertate și trafic de minori.

Din 2000 și până în 2019 câte fete or mai fi trecut prin asta? Numai ele știu. Câte mame or fi luat-o razna? Dumnezeu știe. Ofticaților şi misoginilor (cei care sunteți tătici de fete şi nu numai): nu vă mai căcați pe voi. Că habar n-aveți cum e să fii femeie”, a mărturisit Andrada Voicu.

Citește și: Ea e polițista de la IPJ Iași care și-a mai făcut un tatuaj ca să facă în ciudă sistemului: „Important e cum îmi desfășor activitatea. Imbecil poți fi și cu tatuaje și fără”

Cine este Andrada Voicu

În 2018, în timp ce era polițistă în Pașcani și se îndrepta către o misiune, Andrada Voicu a fost implicată într-un accident rutier care era să-i aducă moartea. Atunci s-a gîndit că meseria ei este prea riscantă și că nu îi aduce suficientă satisfacție. După un concediu medical prelungit, tânăra a început să facă dezvăluiri din interiorul sistemului. La 5 ani după accident, tânăra a demisionat din Poliția Română, iar acum e tatuator.

„Meseria de polițist nu am ales-o neapărat pentru că a fost un vis al meu pe care aș fi vrut să mi-l îndeplinesc. Se întâmplă de multe ori în viață să pășim pe cărări care au fost bătătorite de alte persoane pentru noi, iar atunci, la îndemnurile mamei mele, ale părinților mei, m-am îndreptat spre un serviciu de stat, ajunsesem la ideea că serviciul la stat este ținta și acolo ar trebui să ajung, chiar dacă pasiunile mele erau altele.

Eu avem înclinații artistice, îmi plăcea să cânt, îmi plăcea să scriu, nu mi-am dorit neapărat să am o carieră în poliție. În schimb, datorită ideilor care mi-au fost implementate, m-am îndreptat spre o carieră în poliție.

Este o meserie pe care am făcut-o cu drag, este o meserie care mi-a plăcut, dar, din păcate, mediul toxic m-a făcut să renunț după aproape 10 ani, pentru mine, cel puțin, a fost un mediu care nu mi-a permis să mă dezvolt suficient, nu mi-a permis să mă autoeduc și, mai presus de toate, poliția nu este așa cum am crezut eu că va fi și cum am învățat în cărțile de tactică polițienească, atunci când eram elev al Școlii de Poliție”, a mărturisit Andrada Voicu imediat după ce și-a dat demisia din Poliția Română, potrivit bzi.ro.