Fosta polițistă Andrada Voicu lansează un nou atac la adresa șefilor din Poliție: „Când stai în poziție de drepți la 40 de grade atâtea ore, poți să crăpi. Vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție”

Andrada Voicu, fosta polițistă care a declarat război sistemului, lansează un nou atac la adresa șefilor din Poliție. Tânăra de 32 de ani le recomandă tinerilor să nu aleagă meseria din cauza care, spune ea, a făcut-o să piardă 10 ani din viață.

17 aug. 2023, 15:56

Fosta polițistă Andrada Voicu consideră că polițiștii au ajuns bătaia de joc a șefilor care-i obligă să stea în stradă pe caniculă și pe ger, chiar și atunci „când nu se impunea, dar trebuia să fim văzuți„.

Deși am plecat din poliție, încă mă oftic când văd că polițistu’ de rând a ajuns bătaia de joc a șefilor incompetenți. Dragi elevi/viitori elevi ai școlilor de poliție, știți ce fain îi atunci când tre’ să stai ca fraierul în stradă, la 38 de grade, degeaba? La acțiuni din astea organizate de șefi care nu părăsesc biroul. Și fix la ore când căldura ajunge în punctul maxim. Degeaba. Fix degeaba. Că pe disconfortul ăsta termic ți-e milă să scoți și un câine pe stradă.

Doar fiindcă s-a trezit o minte luminată dintr-un birou răcoros de pe la IPJ Iași să trimită polițiștii în stradă, ca să fie văzuți. Văzuți de cine, domnu’? Că nu-i nici naiba afară. Știți ce fain îi să stai țapăn acolo 8 ore la +35 de grade și să nu vină nimeni să-ți aducă o gură de apă? E nasol și când e frig.

Când eram polițist rutier la Brașov și stăteam în intersecție la -18 grade știți cine venea cu un pahar de ceai cald la noi? Omul de rând, care vedea cum stăm și degerăm de frig doar ca să fim văzuți (că nu mereu se impunea să dirijăm)”, se arată în postarea fostei polițiste de pe Facebook.

Fosta polițistă Andrada Voicu lansează un nou atac la adresa șefilor din Poliție: „Stăteam ca proștii în intersecție, că așa avea chef domnu’ inspector-șef. Ouțele lui erau bine-mersi la căldurică”

Andrada Voicu sare la gâtul șefilor din poliție cărora nu le pasă de soarta subordonaților și le atrage atenția că, în curând, vor fi atât de puțini tineri interesați să dea la Poliție încât admiterea se va face doar pe baza cărții de identitate.

Uneori stăteam ca proștii în intersecție, fiindcă așa avea chef domnu’ inspector-șef. Pentru el nu conta. Ouțele lui erau bine-mersi la căldurică. Dar oare domnii ăștia se gândesc că ar trebui să le ducă cineva fraierilor o sticlă de apă? Vă gândiți, domnilor?

Sau vă gândiți că oamenii ăia au familii și copii mici acasă? Scuze, dar când stai în poziție de drepți la 40 de grade atâtea ore, ai toate șansele să cazi din picioare, să dai cu capul de ceva și să crăpi. Și vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție și că în curând o să se intre doar cu cartea de identitate?”, a mai precizat Andrada Voicu.

Fosta polițistă regretă că a pierdut 10 ani din viață activând în sistem și îi sfătuiește pe tineri să nu aleagă această meserie, enumerând motivele pentru care să nu o facă.

În încheiere, dragi copilași care aveți gânduri din astea obscure, dați-vă cu reveneală. Nu vă mai lăsați împinși de părinți, că serviciu la stat, că salariu bun, că beneficii, că alea (că așa am făcut și io și am pierdut 10 ani din viață). Salariul e de …. , beneficii n-ai, viață n-ai, sănătate n-ai.

Și pe lângă toate astea, poliția te mai și obligă să te scalzi în mediocritate și îți îngrădește o tonă de drepturi. Sunteți capabili de mult mai mult decât atât. P.S. Când eram în poliție, după o astfel de postare venea o cercetare faină și eram plimbată pe drumuri ca ultimul tâlhar. Ce bine e în civilie!”, a mai completat Andrada Voicu.