Andrea Compagno, interviu special despre România de Ziua Naţională. „Un român, dacă are 10 euro, cu 9 îşi ia maşină!”

Andrea Compagno (27 de ani), golgheterul sezonului trecut din SuperLiga, vorbește fără nicio reținere despre viață, despre carieră, despre români și România.

01 dec. 2023, 11:31
Andrea Compagno, interviu special despre România de Ziua Naţională. „Un român, dacă are 10 euro, cu 9 îşi ia maşină!”
Andrea Compagno, interviu special despre România de Ziua Naţională. "Un român, dacă are 10 euro, cu 9 îşi ia maşină!"

Andrea Compagno, interviu special despre România de Ziua Naţională. Atacantul italian este de trei ani şi jumătate în România, fiind legitimat iniţial de FCU Craiova, pentru ca apoi să se transfere la FCSB. Fotbalistul a acordat un interviu pentru Fanatik, de Ziua Naţională a României, în care a spus lucrurilor pe nume, legat de ceea ce trăieşte în ţara noastră.

„M-am simțit foarte bine din primul moment atât la Craiova, cât și aici, la FCSB. Sunt două orașe diferite. Când eram la Craiova credeam că toată România este la fel. Când am venit la București am văzut diferența. Am văzut și filmul „Teambuilding”. Am văzut care era diferența dintre un grup de olteni, un grup din București, unul din Cluj. Mi-a plăcut filmul. Italia e foarte diferită, mai ales în nord, în sud. Apoi am înțeles cum e în România. Credeam că totul în România este ca la Craiova!”, a spus Andrea Compagno.

Citeşte şi: Andrea Compagno, atacantul de la FCSB, chemat la naționala Italiei, de Roberto Mancini

Italianul a dezvăluit şi ce nu-i place la ţara noastră: „În România este foarte multă aparență. Dacă te uiți în București, de fiecare dată când vin părinții mei sau o prietenă la mine, nu pot să creadă ce mașini văd aici. Ei cred că aici sunt prea mulți bani. E incredibil, deoarece imaginea este că România nu este o țară foarte bogată. Toți oamenii care vin aici spun că este la fel ca în Monte Carlo! Un român, dacă are 10 euro, își cumpără o mașină de 9 euro! Dar stă în apartament cu chirie. Vrea să arate altceva!”.

Fotbalistul vorbeşte bine limba română şia  explicat de ce a vrut să o înveţe. „Este o formă de respect față de România pentru că mi-a deschis ușile. Nu am vrut ca ceilalți să înțeleagă italiană sau engleză. Am vrut să învăț româna și i-am întrebat pe colegi ce înseamnă fiecare lucru. Am învățat fără profesor”, a mai spus Andrea Compagno.

Interviul integral este pe FANATIK.