Nu e glumă: Andrea Compagno, atacantul de la FCSB, chemat la naționala Italiei, de Roberto Mancini

Decizie-surpriză la naționala Italiei. Selecționerul Roberto Mancini l-a convocat pe atacantul de la FCSB, pe „lista preliminară", pentru „dubla" cu Anglia și Malta. 

03 mart. 2023, 20:22
Nu e glumă: Andrea Compagno, atacantul de la FCSB, chemat la naționala Italiei, de Roberto Mancini

Succes de răsunet pentru Andrea Compagno, dar și pentru Gigi Becali. Performanțele atacantului de la FCSB au fost remarcate de selecționerul „Squadrei Azzurra”. Astfel, jucătorul din Liga I a fost trecut pe lista preliminară a naționalei Italiei, pentru primele partide din calificările pentru Campionatul European din 2024.

„Andrea Compagno a fost selectat în lista preliminară pentru meciurile cu Anglia, 23 martie de la ora 21:45, de la Napoli și cu Malta, 26 martie, de la ora 21:45″, a fost mail-ul primit de cei de la FCSB.

Andrea Compagno este golgheter în Liga I, la egalitate cu croatul Marko Dugandzic, de la Rapid. Ambele vârfuri au trecute în cont 16 reușite, după 28 de etape.

Italia este câștigătoarea ultimului European. Cu Mancini pe bandă, „Squadra Azzurra” s-a impus cu 3-2 la penalty-uri, după 1-1 în primele 120 de minute, în fața Angliei.

„Mi se întâmplă rar să mă emoționez, noroc că am scris ce vreau să zic. Avem un jucător la naționala campioană europeană en-titre, Compagno la naționala Italiei. Andrea are o sârguință cum rar am văzut.

M-a sunat Argăseală și mi-a zis: ‘Te-ai uitat pe mail? Compagno a fost convocat la națională!’. Am zis că mă ia la mișto. Prima dată m-am gândit la care națională, că el nu e român. Nu am avut niciun jucător convocat la o națională de nivelul ăsta”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

 

Andrea Compagno trăiește cea mai bună perioadă din carieră

 

În vârstă de 26 de ani, Andrea Compagno trece prin cea mai bună perioadă sportivă din carieră. Înainte să ajungă la FCSB pentru 1,5 milioane de euro, el a mai jucat la FC U Craiova, la o echipă din San Marino și la cluburi mici din ligile inferioare din Italia.

Rămâne de văzut dacă Andrea Compagno va rămâne pe lista definitivă a lui Roberto Mancini, pentru meciurile cu Anglia și Malta. Atacantul de la FCSB îi are „adversari” pe post pe Ciro Immobile (Lazio), Andrea Belotti (AS Roma), Joao Pedro (Fener), Andrea Pinamonti (Sassuolo), Gianluca Caprari (Monza) și Manolo Gabbiadini (Sampdoria). De asemenea, Giacomo Raspadori (Napoli) și Gianluca Scamacca (West Ham) sunt accidentați.