Andreea Ana, campioană europeană la lupte. Este primul aur românesc la senioare din istoria CE

Andreea Ana a câştigat, joi, medalia de aur la categoria 55 kg, la Campionatele Europene de Lupte de la Budapesta. Românca a învins-o în finală pe sportiva ucraineană Oleksandra Homeneţ, cu 7-5.

31 mart. 2022, 22:22
Andreea Ana, campioană europeană la lupte. Este primul aur românesc la senioare din istoria CE
Andreea Ana, campioană europeană la lupte

Andreea Ana, campioană europeană la lupte. Potrivit COSR, Andreea Ana este prima luptătoare din România care reuşeşte să câştige titlul european la seniori.

Andreea Ana, campioană europeană la lupte. Este primul aur românesc la seniori din istoria CE

Andreea Ana este campioană mondială U23 şi campioană europeană U23, mai are în palmares alte patru medalii la juniori şi a participat la JO Tokyo 2020. Andreea Ana, 21 de ani, antrenată la lot de Nikolai Stoianov și Adina Popescu, e una dintre sportivele care visează la Paris 2024. Născută la Mangalia, unde a început această disciplină, ea e legitimată la CSA Steaua.

Gică Hagi, discurs dur la adresa ruşilor! „Nu vă ajunge ce aveți? Nu vă săturați, la banii și puterea voastră?”

Tot joi, Alina Vuc a obţinut bronzul la categoria 50 kg, învingând-o pe germana Lisa Ersel, cu 4-0. La 65 kg, Kriszta Tunde Incze va lupta pentru bronz cu sportiva din Bulgaria Sofia Hristova Georgieva. În semifinale, românca a fost învinsă de azera Elis Manolova. La 72 kg, Alexandra Nicoleta Anghel luptă tot pentru bronz, cu sportiva bulgară Iuliana Vasileva Ianeva. Anghel a fost învinsă în semifinale de turcoaica Buse Cavuşoglu Tosun. La 76 kg, Cătălina Axente are tot o şansă la bronz, ea urmând să o întâlnească pe italianca Enrica Rinaldi. În semifinale, Axente a fost învinsă de estona Epp Maee.