Andreea Berecleanu, mărturisire dureroasă despre Revoluţia din 1989. „Dacă aş fi rămas acolo, nu aş mai fi trăit!”

Andreea Berecleanu avea 15 ani atunci când a izbucnit Revoluţia din 1989. Părinții și bunicii ei ascultau Europa Liberă și Vocea Americii, astfel că era la curent cu ce se întâmpla în Timișoara.

21 dec. 2020, 12:49
Andreea Berecleanu, mărturisire dureroasă despre Revoluţia din 1989. „Dacă aş fi rămas acolo, nu aş mai fi trăit!”

Andreea Berecleanu a rememorat momentele trăite la Revoluţia din 1989.

„Pe 21 decembrie, plecasem în căutarea unui cadou pentru ziua de naștere a tatălui meu, care era născut chiar pe 25 decembrie. Cei născuți după 1990 trebuie să știe că în acele vremuri erau doar câteva magazine universale mari. Dintre cele mai cunoscute, Unirea și Cocor. Nu găsisem nimic frumos, era și greu să-ți placă ceva, și am mers mai sus, către Piața Universității, și am văzut mulțimea care se adunase deja”, a spus Andreea Berecleanu, pentru Unica.

Andreea Berecleanu, despre Revoluţia din 1989

„Primul lucru care m-a izbit a fost stema de stat decupată din mijlocul drapelului. Atunci mi-am dat seama că lumea plecase de la mitingul de la CC, acolo unde Ceaușescu își ținuse discursul, și începuse Revoluția. Îndemnul „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!” se întâmpla chiar sub ochii mei. Am alergat pe străzi, am trecut pe lângă vitrinele sparte, am simțit profund și direct, la cald, ura strânsă de tinerii revoluționari curajoși. Ei purtau în sufletele lor curate suferința atâtor generații. Am reușit să ajung acasă după câteva ore, am văzut ce se întâmpla în piață. Dacă în acea noapte aș fi rămas acolo sau chiar în după-amiaza zilei de 21 decembrie, nu aș mai fi trăit”, a mai spus vedeta.

Cum arată Andreea Berecleanu complet nemachiată. Cum îşi întreţine tenul fosta vedetă TV

„Tinerii aceia au fost călcați de tancuri sau împușcați. Pe acel asfalt pe care acum trec mașinile scumpe ale vremurilor noastre au murit tineri cu flori strânse la piept. Asta nu trebuie să uităm niciodată!”, a aîncheiat Andreea Bercleanu.