Andreea Boanță i-a uimit pe juraţii de la „Românii au talent”. Tânăra a învăţat să facă muzică din suferinţa românilor de peste graniţă: Italienii își schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă!

Andreea Boanță este o tânără de 20 de ani a reuşit să îi emoţioneze pe juraţii de la „Românii au talent”. Românca, originară din Bacău trăiește acum în Italia şi a povestit de unde a venit pasiunea ei pentru muzică.

20 apr. 2021, 18:08
Andreea Boanță i-a uimit pe juraţii de la „Românii au talent”. Tânăra a învăţat să facă muzică din suferinţa românilor de peste graniţă: Italienii își schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă!

Andreea Boanță i-a uimit pe juraţii de la „Românii au talent”. Fata spune că a învăţat să facă muzică din suferinţa oamenilor care trăiesc în diaspora.

Andreea Boanță i-a uimit pe juraţii de la „Românii au talent”. Tânăra a învăţat să facă muzică din suferinţa românilor

„Vă salut pe cei din Londra, știu că viața este grea
Să fiți foarte departe și la mâna altora
Salut și Germania, nici acolo nu-i ușor,
să purtați în orice clipă golul mare-n numitor
Danemarca, Spania, Olanda, ei muncesc de vor, nu vor,
Nu-i nici unul să se plângă că mâinile îl dor
Respect, diaspora, că ești o luptătoare
Mereu printre străini, te simți într-o-nchisoare
Că ești sclavă și-umilită în țara altora
Și nu poți fi român în România ta”, sunt versurile tinerei românce.

Aceasta a mai povestit că s-a integrat destul de greu în Italia, dar a încercat să ţină fruntea sus şi să meargă mai departe.

„Sunt aici în semn de respect pentru cei plecați în străinătate, pentru că am văzut ce înseamnă să fii tratat urât doar pentru că ești român”, a declarat Andreea Boanță, la intrarea ei pe scena emisiunii Românii au talent.

A plecat în Italia la 16 ani, împreună cu fratele ei, la părinții care lucrau deja acolo de ceva vreme. „Noi am crescut cu bunica, părinții a trebuit să plece, pur și simplu nu mai aveau bani să ne întrețină.

A plecat mai întâi tata, iar după un an și mama, care n-ea spus: nu vă faceți griji, mă întorc peste o lună. Dar nu s-a mai întors. E greu să crești fără părinți, chiar dacă bunica ne-a oferit tot ce aveam nevoie și ne-a dat o educație bună. Lipsa părinților se simte. Am văzut cum sunt văzuți românii și cum sunt tratați. Cu toate că eu nu greșeam cu nimic în fața străinilor, își schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă. Mă simțeam izolată, mă simțeam singură, mă simțeam denigrată. Nu, tu ești româncă. Tu ești nimic!”, a mai spus tânăra.

Citeşte şi: Am văzut cum sunt văzuți românii și cum sunt tratați. Cu toate că eu nu greșeam cu nimic în fața străinilor, își schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă. Mă simțeam izolată, mă simțeam singură, mă simțeam denigrată. Nu, tu ești româncă. Tu ești nimic!