Andreea Cosma a depus o nouă plângere penală pe numele lui Lucian Onea la Parchetul General

Andreea Cosma a ajuns miercuri la Parchetul General pentru a depune o nouă plângere penală împotriva fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea. Deputatul PSD solicită solicită extinderea urmăririi penale în cazul fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea. Plângerea o vizează şi pe Giluela Deaconu, procuror în cadrul DNA Ploieşti. Andreea Cosma a mai precizat şi că Mircea Negulescu ar fi primit favoruri de la inculpaţi.

RomaniaTV.net
01 aug. 2018, 08:35
Andreea Cosma a depus o nouă plângere penală pe numele lui Lucian Onea la Parchetul General

„O nouă plângere penală cu solicitare de extindere de urmărire penală cu privire la persoana inculpatului Onea Lucian pentru săvârşirea unei noi fapte şi cu privire la persoane, respectiv procurorul Deaconu Giluela de la DNA Ploiesti, vizavi de care am mai formulat o plângere penală cu ceva timp în urmă. Am scris referitor la Giluela Deaconu că a săvârşit fapte similare şi în acelaşi context, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. A apărut un articol de presă cu nişte înregistrări din DNA Ploieşti. Era o înregistrare între Răzvan Alexe şi poliţistul judiciar Florea Gabriela. Acelaşi poliţist vizavi de care am solicitat ministrului de Interne să facă o cerere de suspendare din funcţia de la DNA. (…) Era o discuţie în care Răzvan Alexe spune că a fost pus de către procurorul Diaconu Giluela să planteze o probă în dosarul fostului senator Volosevici”, a declarat Andreea Cosma, al sosirea la Parchetul General.

Andreea Cosma a mai precizat, în legătură cu declaraţiile lui Mircea Negulescu potrivit cărora ea şi fratele său mint în ceea ce-l priveşte, că aceasta este „singura apărare pe care poate s-o aibă”.

„Întrebaţi-l dacă îşi aduce aminte cine l-a ajutat să-l angajeze pe fiul dumnealui, dacă-şi aduce aminte ce inculpaţi i-a plătit casa şi dacă are facturi la casă, dacă-şi aduce aminte cine i-a plătit operaţia, pentru că a vrut să fie mai slab şi să alerge mai mult după corupţi. (…) Fiecare inculpat trebuia să plătească câte ceva – la casă, la masă, la vacanţă. Acesta era marele luptător anticorupţie”, a mai spus Andreea Cosma.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, suspendarea din funcţia de procuror a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi a lui Mircea Negulescu, după ce procurorii Parchetului General i-au plasat vineri sub control judiciar pe o perioadă de 60 zile. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, celor doi li s-au impus, printre altele, următoarele obligaţii: să nu comunice între ei şi, respectiv, cu anumite persoane menţionate în ordonanţe, să nu exercite profesia de procuror, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Mircea Negulescu e urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. El are, alături de Lucian Onea, interdicţie de a-şi exercita profesia de procuror.

„În fapt, procurorii au reţinut că, în anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, arată Parchetul General, într-un comunicat de presă.