Sfaturile Andreei Marin pentru femeile victime ale violenţei domestice

Andreea Marin Bănică le sfătuieşte pe femeile din România să acţioneze imediat în cazul violenţei domestice. Dacă sunt bătute de soţi ele pot apela la ajutorul justiţiei şi pot cere un ordin de restricţie împotriva soţului violent, a mai spus vedeta de televiziune, într-o intervenţie telefonică la România TV.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 10:48
Sfaturile Andreei Marin pentru femeile victime ale violenţei domestice

Din păcate femeile nu-şi cunosc drepturile. O victimă a violenţei în familie poate apela la instanţa de judecată pentru un ordin de protecţie sau şi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Pentru a obţine îndrumări legate de un adăpost în zona în care locuieşte”, a precizat Andreea Marin Bănică la România TV.

Vedeta mai explică faptul că dacă a fost bătută şi are urme pe corp, femeia trebuie să meargă la Institutul medico-legal şi să obţină certificatul medico-legal care dovedeşte că a fost agresată.

„Există acele trei zile în care trebuie rezolvată o cerere a unei femei aflate într-o situaţie dură. Judecătorii trebuie să înţeleagă bine legea şi să nu le mai ceară tot felul de dovezi adiacente primeia, astfel încât ea să stea cât mai mult în casă cu agresorul şi la un moment dat să renunţe la cerere”, a declarat Andreea Marin Bănică.