Andreea Mitu, la un pas să se lase de tenis. Detalii neştiute din cariera celei care învins-o pe Bouchard

Fed Cup a României a ajuns între primele opt din lume, după o absenţă de 23 de ani. Performanţa îl lasă indiferent pe Ilie Năstase, care nu a urmărit meciurile , iar în urmă cu două săptămâni spunea că nu a auzit niciodată de Andreea Mitu, jucătoarea care duminică a învins-o pe numărul 7 mondial, Andreea Mitu.

21 apr. 2015, 06:43
Andreea Mitu, la un pas să se lase de tenis. Detalii neştiute din cariera celei care învins-o pe Bouchard

Andreea Mitu a debutat duminică, la Montreal, în echipa de Fed Cup a României, iar înainte de începerea competiţiei, Ilie Năstase spunea că nu a auzit de această sportivă şi nu ştie ce joacă. În timpul meciului cu Eugenie Bouchard, căpitanul-nejucător Alina Tecşor i-a spus Andreei că dacă va câştiga, atunci Ilie Năstase va auzi de ea. A câştigat în trei seturi, dar Ilie Năstase a rămas la fel de indiferent. „În primul rând, am fost în China şi nu am văzut meciurile fetelor. Foarte bine că am bătut Canada. Nu mă mai interesează nimic, nici despre fete, nici despre băieţi. Este foarte bun rezultatul, nu mă interesează altceva„, a declarat Ilie Năstase, pentru ziarulring.ro.

Citeşte şi CTP, atac la Ilie Năstase, după victoria României în Fed Cup: Marele Năstase a făcut cunoştinţă cu Mitu

Mai există însă şi un alt aspect din viaţa Andreei Mitu, care nu este cunoscut nici celor care urmăresc îndeaproape fenomenului tenisului de la noi. Anul trecut, Andreea a fost la un pas să se lase de tenis. Faptul că la 23 de ani nu a reuşit să urce în prima sută a clasamentului WTA, dar şi o tendinită păreau că au fost picăturile care a umplut paharul. „Am început anul 2014 foarte prost: o tendinită la umăr care m-a ţinut departe de forma mea maximă aproape şapte luni, din decembrie până prin iunie. Nu prea jucam şi eram destul de demoralizată. Decăzusem, fizic, şi psihic, dar şi financiar. Intrasem într-un colaps. De aceea, în luna mai, înainte de turneul de Grand Slam de la Paris, am zis că termin anul şi gata cu tenisul. Chiar nu mergea nimic. Nu ştiu ce era cu mine, nu ştiu ce se întâmplase.

Citeşte şi ANDREEA MITU, surpriza din Fed Cup: „Nici nu mă aşteptam să joc”

Imediat după Roland Garros, am jucat un turneu de 25.000 de dolari în Germania. Am pierdut primul meci în mai puţin de 50 de minute. Mi-am făcut bagajele şi am plecat acasă deşi mai aveam de jucat la dublu. Aşa am simţit: că nu mai vreau să stau şi trebuie să vin acasă. Şi am venit acasă. Nu am mai făcut niciun antrenament. Nimic. Eram supărată„, a spus Andreea Mitu, pentru  pe site-ul FRT. În cele din urmă, Andreea s-a răzgândit, iar duminica trecută a reuşit performanţa carierei.