Andreea Paul: Partidele nu mai au „locomotive” precum Iliescu sau Băsescu

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul afirmă că partidele politice se reaşează pe o altă strategie politică, una de echipă, pentru că nu mai au "locomotive" în tot spaţiul politic românesc de anvergura lui Ion Iliescu şi Traian Băsescu, transmite corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 18:19
Andreea Paul: Partidele nu mai au „locomotive” precum Iliescu sau Băsescu

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Sfântu Gheorghe, că Traian Băsescu „rămâne cel mai bun politician pe care România l-a avut până-n prezent”.

„PSD nu mai are un Ion Iliescu, PDL nu mai are un Traian Băsescu. Trăgând linie la cei 23 de ani de democraţie post-decembristă, îmi este clar că Traian Băsescu rămâne cel mai bun politician pe care l-a avut România până-n prezent”, a spus Andreea Paul.

De acum încolo, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL, partidele se reaşează pe o altă strategie politică, una de echipă politică, pentru că nu mai au locomotive în tot spaţiul politic românesc de anvergura lui Ion Iliescu şi cea a lui Traian Băsescu.

Andreea Paul a mai afirmat că nu toţi au caracterul necesar de a rezista în opoziţie, dar cei care au sufletul în continuare alături de PDL nu vor pleca din partid. Ea a adăugat că PDL a intrat „într-o cursă accelerată” pentru reprofesionalizarea acestui partid, creând comisiile de specialitate pe diferite domenii.

„PDL a intrat într-o cursă accelerată de întărire a tuturor organizaţiilor locale şi de reformare în ansamblu. Chiar sper să putem să facem diferenţa în bine la următoarea cursă electorală care bate la uşă, şi sunt convinsă că o vom face”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Paul a precizat că PDL în primul rând se concentrează la alegerile europarlamentare, unde vor să confirme că este cel mai puternic partid de centru dreapta.

„În primul rând ne concentrăm la alegerile europarlamentare, unde trebuie să confirmăm că PDL este cel mai puternic partid de centru dreapta, în jurul căruia să unificăm dreapta din România, acesta este primul obiectiv. Al doilea obiectiv este să confirmăm că PDL este cel mai puternic partid de opoziţie, care renaşte speranţa românilor în guvernarea alternativă pe care o propune”, a spus ea.

Andreea Paul a precizat că în toamnă vor discuta lista de candidaţi pentru europarlamentare şi că, în paralel, deschid o competiţie internă în PDL pentru candidatul potenţial pentru cursa prezidenţială.