Andreea Paul: PDL a iniţiat moţiunea de cenzură, mai avem nevoie de 54 de semnături

Deputatul PDL Andreea Paul a declarat miercuri că democrat-liberalii au inițiat moțiunea de cenzură la adresa Guvernului, dar mai au nevoie de 54 de semnături pentru a o depune în Parlament, semnături pe care le așteaptă de la PNL.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 09:57
Andreea Paul: PDL a iniţiat moţiunea de cenzură, mai avem nevoie de 54 de semnături

„PDL a inițiat moțiunea de cenzură „Guvernul Ponta 3—România fără viitor”. Cine nu face moțiune de cenzură la o angajare de răspundere a Guvernului nu este în opoziție, cine nu participă la consensul politic al opoziției este cu un picior la putere. Deocamdată am adunat 57 de semnături de la PDL, 19—ale celor neafiliați, 14 de la PP-DD, în total 90 de semnături, mai avem nevoie de 54 de semnături pentru a depune această moțiune de cenzură în Parlament. Liberali mai au încă 48 de ore la dispoziție să decidă unde se află, în opoziție sau a putere, dacă nu semnează moțiunea atunci confirmă ce se întâmplă acum, că sunt la putere, că rămân la putere pentru a se apăra de justiție”, a spus Andreea Paul într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, citată de Agerpres.

Andreea Paul a adăugat că PDL a avut discuții cu toate partidele din opoziție pe acest subiect, iar liberalii au refuzat să semneze moțiunea de cenzură. Cu toate acestea, Andreea Paul speră ca textul pe care l-au pus liberalilor la dispoziție să-i convingă pe aceștia să se alăture demersului PDL.

„Ieri a devenit clar pentru toată lumea că PNL susține noul Guvern Ponta 3, susținere mascată însă în spatele ironiilor lui Crin Antonescu la adresa fostului său coleg de guvernare, ironii care ne arată din nou cum se concurează reciproc Ponta cu Antonescu la capitolul superficialitate și aroganță. Pe față, liderul PNL se declară neajutorat, ne spune că PSD este un parfum prost de care nu poate scăpa, iar așa zisul program de guvernare este prea neserios pentru a se deranja domnul Antonescu să scrie sau să își pună măcar semnăturile pe o moțiune de cenzură”, a menționat Andreea Paul.

Biroul Politic Național al PNL a decis marți să nu inițieze moțiune de cenzură după angajarea răspunderii Guvernului în Parlament asupra programului de acțiuni pe următorii doi ani și jumătate.