Andreea Paul: PDL va depune o moţiune de cenzură contra Guvernului. Aşteptăm ca PNL să o susţină

PDL intenţionează să depună o moţiune de cenzură, demers pe care sunt aşteptaţi să-l susţină şi parlamentarii liberali, a anunţat marţi deputatul democrat-liberal Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al partidului, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 15:08
Andreea Paul: PDL va depune o moţiune de cenzură contra Guvernului. Aşteptăm ca PNL să o susţină

‘Pentru a scurta perioada de vid de guvernare, PDL îşi doreşte să depună o moţiune de cenzură cu care să dărâme Guvernul Ponta. E vorba de: ‘Cartea Neagră a Guvernării USL: doi ani de minciună. După USL, potopul’. Aşteptăm opozanţii declaraţi azi în Parlament să semneze moţiunea noastră. Să vedem dacă au curajul să-şi asume efectele dezastruoase ale guvernării la care au luat parte, mai bine mai târziu decât niciodată’, a afirmat deputatul PDL, într-o conferinţă de presă comună cu deputatul Mircea Toader.

Întrebată dacă pentru a-şi asigura numărul necesar de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură PDL va apela şi la parlamentarii PNL, Andreea Paul a spus: ‘Vom vedea’.

‘Cert este că doi ani de guvernare nu pot să fie şterşi cu o moţiune de cenzură. Însă momentul lucidităţii pentru PNL este momentul în care au şansa de se reîntoarce cu faţa spre români. Ar avea, într-adevăr, şi PNL-ul argumente să semneze o astfel de moţiune de cenzură pentru că nu au reuşit să treacă nicio măsură de dreapta în guvernarea USL. Dacă, în schimb, PNL ne demonstrează din nou că stă atârnat chiar şi cu un deget de ciolanul Puterii, doar-doar reuşeşte să o înşface cu amândouă mâinile, nu ne va face decât martorii unei alte dezamăgiri marca PNL’, a declarat Andreea Paul.

De asemenea, deputatul Mircea Toader a adăugat că PDL bănuia că se va întâmpla ruperea USL, dar că oricum ar fi pregătit o moţiune de cenzură, fiindcă un astfel de demers poate fi semnat ‘de orice deputat’.

‘Iar dacă PNL-ul, sigur, va dori atunci când va stabili şi dorinţa de a semna o astfel de moţiune, vom discuta punctual. Pot să nu fie toţi membrii PNL. Cei care au conştiinţa încărcată, unii, sigur, sunt în alte zone, mai ‘răcoroase’, nu au cum să semneze aşa ceva, dar responsabilitatea unei astfel de moţiuni trebuie asumată. Pe de altă parte, ţineţi cont că iniţiatorii suntem noi şi vedem dacă ce a declarat domnul Scutaru astăzi în Parlament este cu adevărat un suport de Opoziţie sau căută un ciolan cu ambele mâini’, a mai declarat Toader.