Andreea Paul, ATAC la Teodorovici: Ministrul s-a hotărât să bărbierească bacşişul cu lingura de lemn

Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, marţi, în legătură cu afirmaţiile ministrului Finanţelor potrivit cărora "cine vrea să dea bacşiş băiatului care aduce pizza merge la unitate pentru bon fiscal", că "ministrul s-a hotărât să bărbierească bacşişul cu lingura de lemn".

05 mai 2015, 11:28
Andreea Paul, ATAC la Teodorovici: Ministrul s-a hotărât să bărbierească bacşişul cu lingura de lemn

„Aberaţiile guvernului Ponta au depăşit orice imaginaţie. După ce a decis să fim singura ţară din lume care taie două bonuri fiscale pentru o singură plată, ministrul Teodorovici s-a hotărât să bărbierească bacşisul cu lingura de lemn.

Persoanele care livrează pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacşiş, dar numai dacă este lăsat la firma unde acestea lucrează, cumpărătorul având obligaţia să se deplaseze la acea locaţie pentru a le fi eliberat bonul fiscal, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Culmea penibilului birocrat nu prea inteligent”, a spus Andreea Paul.

Citeşte şi: Teodorovici: Cine vrea să dea bacşiş băiatului care livrează la domiciliu merge la unitate pentru bon fiscal

Liderul PNL s-a întrebat de ce nu este suficientă emiterea unui singur bon fiscal pe care să fie trecut şi bacşişul, arătând că Guvernul „goneşte după chilipiruri” şi „marii evazionişti zburdă nestingheriţi”.

„De ce nu e suficientă emiterea unui singur bon fiscal pe care să fie trecut şi bacşişul, aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate?! De ce goneşte guvernul după chilipiruri – bacşişul la pizza la domiciliu – când marii evazionişti zburdă nestingheriţi şi când avem de-a face cu un guvern incapabil să cheltuie eficient banii colectaţi pentru educaţie, sănătate şi drumuri, dar rămâne cu banii excedentari la buget?! Competiţia e, în orice caz, foarte dură între ministrul «usturoi», ministrul «tablou» şi ministrul «pizza fiscală»”, a adăugat deputatul PNL.

Persoanele care livrează pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacşiş, dar numai dacă este lăsat la firma unde acestea lucrează, cumpărătorul având obligaţia să se deplaseze la acea locaţie pentru a le fi eliberat bonul fiscal, a afirmat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?”, l-a întrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicându-i că, dacă este mulţimit de „gustul şi serviciile prestate”, îi poate da bacşiş.

Întrebat însă în continuare cum poate fi dat acestuia bacşiş fără să primească bon fiscal, ministrul a răspuns: „Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?”.

Citeşte şi: Cum arată un BON FISCAL PENTRU BACŞIŞ FOTO

Guvernul a decis recent să legifereze bacşişul, care să fie astfel evidenţiat pe un bon fiscal separat şi va fi taxat cu 16%.