Andreea Paul propune un grup de lucru parlamentar pentru susţinerea judeţului Satu Mare

Andreea Paul propune formarea unui grup de lucru al tuturor parlamentarilor din Satu Mare pentru sprijinirea dezvoltării judeţului, un punct important fiind promovarea Ţării Oaşului, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
02 mai 2013, 09:51
Andreea Paul propune un grup de lucru parlamentar pentru susţinerea judeţului Satu Mare

Andreea Paul a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă că îi convoacă la o întâlnire pe toţi parlamentarii sătmăreni, marţi, 7 mai, pentru a avea o primă discuţie despre iniţierea unor demersuri de susţinere a judeţului.

„Prima prioritate ţine de infrastructură. Este inuman să îţi zdruncini capul şi maşina pe drumurile sătmărene. Este inacceptabil ca DN 19 şi DN 109 sau multe alte drumuri din judeţ să nu constituie o prioritate. Nu poţi să vorbeşti despre o dezvoltare economică fără o infrastructură. (…) Noi trebuie să dovedim că este important pentru judeţul Satu Mare să avem o infrastructură practicabilă. Al doilea obiectiv ţine de investiţii, fie prin atragerea fondurilor europene, fie prin stimularea investiţiilor străine”, a declarat deputatul.

Parlamentarul consideră că proiectele judeţene trebuie susţinute de către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care fac parte. În opinia acesteia, un accent important trebuie pus pe promovarea Ţării Oaşului.

„O altă prioritate este promovarea culturii Ţării Oaşului. Primul argument este că lumea consideră că Ţara Oaşului ţine de Maramureş, nu de Satu Mare. Al doilea argument este că ministrul culturii nu ştia că Ţara Oaşului nu are o casă de cultură, în Negreşti Oaş nu există o casă de cultură, dar există o directoare de casă de cultură. Deci trăim paradoxuri româneşti. Este regretabil că acel port tradiţional oşenesc, care e o explozie de culoare, de bucurie, de bunăstare, de creativitate, să nu fie promovat în întreaga ţară. Ţara Oaşului ca şi cultură unică este în continuare izolată”, a precizat aceasta.

Deputatul sătmărean consideră că Bucovina este un caz de bună practică în domeniul promovării, fiind foarte multe pensiuni, drumuri bune, dar având şi broşuri de promovare în limbi de circulaţie internaţională.