Andreea Paul Vass, acuzată de plagiat. Vicepreşedintele PDL neagă

Vicepreşedintele PDL, Andreea Paul Vass, este acuzată că şi-ar fi plagiat teza de doctorat. Informaţia a apărut în Jurnalul Naţional, însă Vass respinge acuzaţiile. 

RomaniaTV.net
01 iul. 2012, 14:23
Andreea Paul Vass, acuzată de plagiat. Vicepreşedintele PDL neagă

„Un cititor al Jurnalului Naţional, pasionat de economie, la o privire superficială şi fără a dispune de un soft specializat, a semnalat în lucrarea ei de doctorat pasaje ample asemănătoare până la identitate cu fragmente din lucrări ce n-au fost indicate în bibliografie. Cu alte cuvinte, cititorul ne-a semnalat suspiciuni de plagiat, recomandând o lectură aprofundată a lucrării de doctorat, prin lupa specialiştilor şI cu instrumente de comparare adecvate”, scrie jurnalul.ro.

În replică, Vass a spus că teza sa de doctorat nu este un plagiat şi o va pune la dispoziţia Comisiei de Etică.

„Este foarte păcat că se încearcă o astfel de diversiune pentru a acoperi adevăratul plagiat al primului ministru Victor Ponta. Nu am nicio emoţie să-mi supun teza de doctorat analizei Comisiei de Etică pentru a se adeveri adevărul, adică teza mea de doctorat nu este plagiată, este scrisă de propria mea persoană în urma a şapte ani de cercetare, teza mea de doctorat nu este plagiată, are un element de orginalitate care mă face să fiu foarte mândră de ea şi care l-a determinat pe coordonatorul meu de doctorat să-mi declare acum câteva săptămâni că a rămas cea mai bună teză pe care a coordonat-o vreme de ani buni”, a declarat Andreea Paul Vass.

Ea a adăugat că în lucrarea sa de doctorat a făcut publice rezultatele unui studiu amplu în care a demascat pentru prima dată un cartel existent pe piaţa românească a insulinei.  „În 2005 am făcut publice rezultatele acelui studiu amplu în Romania liberă. În urma acelui articol Consiliul Concurenţei s-a autosesizat, a declanşat o investigaţie şi la începutul anului 2008 cea mai mare amendă pe care Consiliul a dat-o până la acea vreme împotriva unui cartel a fost pe piaţa românească a insulinei”, a mai spus vicepreşedintele PDL . 

Vass a precizat că a citat corect toate sursele din care s-a inspirat şi că îşi doreşte să se autosesizeze Comisia de Etică, în caz contrar va duce ea personal lucrarea acolo.  „Nimeni nu spune că o teză de doctorat este orginală de la A la Z, elementele pe care le-am preluat sunt citate corect şi la subsolul paginii şi în bibliografie. Ghilimelele nu prea se folosesc în domeniul economic dacă sunt parafrazate, dar ai obligaţia să faci referire la autor, iar acele referiri le-am făcut. Dacă sunt preluate ad literam pasaje e recomandat să se pună ghilimele„, a mai spus Andrea Paul. 

Andreea Paul Vass a fost aleasă sâmbătă vicepreședinte al PDL. La reuniunea democrat-liberalilor, Vass îi acuza pe cei din USL că  „şi-au falsificat diplomele ca să fie în stare să se facă remarcaţi în lumea civilizată„.

Noi ce învăţăm de la USL, impostură, orgoliul ego-ului propriu. PDL este şi va fi obligat să oprească transformarea statului într-un instrument al intereselor proprii USL„, susținea democrat-liberala.