Andreea Vass se va ocupa de privatizarea Hidroelectrica

Andreea Paul Vass, consilier de stat al premierului Emil Boc, a fost numită membru în Comisia de coordonare a procesului de privatizare a Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale ''Hidroelectrica'' - SA Bucureşti, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 11:23
Andreea Vass se va ocupa de privatizarea Hidroelectrica

Decizia prin care Andreea Paul Vass a fost numită în comisia de privatizare a celui mai mare producător de energie electrică a fost semnată de premierul Emil Boc, potrivit Agerpres.  

Potrivit Hotărârii 38/2012, în vederea implementării strategiei de privatizare a Hidroelectrica, se constituie o comisie pentru coordonarea procesului de privatizare, precum şi o comisie de pregătire şi monitorizare a procesului de privatizare, formate din membri titulari şi supleanţi şi secretariate tehnice aferente acestora.

Statul va scoate la privatizare, prin intermediul pieţei de capital, 10% din Hidroelectrica.

Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare este condusă de ministrul Economiei, Ion Ariton, iar din aceasta mai fac parte ministrul Finanţelor Publice, trei secretari de stat, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, dar şi directorul general al Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale „Hidroelectrica” – S.A. Bucureşti.

Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare coordonează activitatea comisiei de pregătire şi monitorizare a procesului de privatizare, aprobă documentele de licitaţie întocmite pentru selectarea intermediarului autorizat, aprobă contractul de intermediere ce urmează a fi încheiat cu intermediarul autorizat selectat, care este supus aprobării adunării generale a acţionarilor „Hidroelectrica” – S.A.