Andrei Baciu a preluat atribuţiile ministrului Sănătăţii, portofoliu ocupat interimar de Florin Cîţu

Secretarul de stat Andrei Baciu, care este și vicepreședinte CNCAV, urmează să preia o parte din atribuțiile ministrului Sănătății.

15 apr. 2021, 10:56
Andrei Baciu a preluat atribuţiile ministrului Sănătăţii, portofoliu ocupat interimar de Florin Cîţu

UPDATE: Premierul Florin Cîţu şi-a delegat atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii către secretarul de stat în MS Andrei Baciu, au confirmat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Andrei Baciu a fost întrebat joi, înainte de ședința cu directorii direcțiilor de sănătate publică, dacă va prelua o parte din atribuțiile ministrului interimar al Sănătății, declarând că aceasta este o decizie pe care o va lua premierul.

„Ce pot să vă spun este că aceasta este o decizie pe care o ia domnul prim-ministru din poziția de ministru interimar și oricum rolul meu, rolul nostru este de a asigura, până la instalarea viitorului ministru, asistența medicală pentru toți pacienții din România și continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare”, a spus secretarul de stat Andrei Baciu, conform Stiripesurse.

El va fi prezent la întâlnirea găzduită de premierul Florin Cîțu cu directorii de direcții de sănătate publică din țară, dar și la ședința cu managerii spitalelor COVID.

La ora 13.00 este programată și ședința de Guvern, însă deocamdată miniștrii USR PLUS nu au anunțat dacă participă sau nu la ședința Executivului.

Andrei Baciu anunţă că firmele îşi vor putea crea propriile centre de vaccinare

Angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare la sedii. Andrei Baciu a precizat că angajaţii se vor putea vaccina fără programare în platformă şi doar cu doze AstraZeneca.

„Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spațiu adecvat. Vaccinarea angajaților se va realiza fără programare în platformă. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile. Lista se trimite către Direcția de Sănătate Publică, pe baza datelor primite aceasta realizează planificarea efectivă a vaccinării.

Operatorii care dețin personal propriu își vor organiza vaccinarea cu ajutorul acestui personal la sediile proprii. Pentru operatorii care nu au personal sanitar se vor constitui echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix cu AstraZeneca. Dacă operatorii economici au personal medical, dar nu suficient, va fi completat cu personal, la fel. Și solicitările vor merge către Direcția de Sănătate Publică”, a explicat Andrei Baciu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila susţine că Vlad Voiculescu ar fi modificat condiţiile unui concurs în cadrul INSP: „S-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică”