Andrei Caramitru, atac la Klaus Iohannis în cazurile Caracal şi Galaţi

Andrei Caramitru, USR, lansează un atac împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl critică pentru felul în care a reacţionat la evenimentele recente de la Caracal. În schimb, Caramitru îl laudă pe Dan barna, preşedintele USR.

05 aug. 2019, 13:33
Andrei Caramitru, atac la Klaus Iohannis în cazurile Caracal şi Galaţi

„Soluțiile candidaților la președinție la criza actuală. Diferențele sunt uriașe. Ca sa știți – Președintele este șeful CSAT și comandatul suprem al forțelor armate ale țării.

Pe scurt: 
– Iohannis sugerează PSD să facă totuși ceva. Măcar sa vina cu un raport pana la sfârșitul lui August
– Dan Barna ar institui imediat o celula de intervenție si criza la nivel de CSAT. Care sa destructureze imediat IPJ-urile penetrate de interlopi. Cu ajutorul direct al partenerilor NATO/UE direct implicați central.

Eu nu mai comentez ca nu am ce. Va las pe voi”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Klaus Iohannis: “Voi transmite tuturor instituțiilor responsabile soluțiile pe care eu le propun pentru ca astfel de tragedii să fie prevenite. Totodată, am solicitat Guvernului ca până la finalul lunii august să vină cu măsuri concrete, astfel încât să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului”.

Dan Barna: “Este nevoie urgentă de intervenție de la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care să pornească, concentrat, o restructurare a instituțiilor falimentare, de la Poliția din Caracal și Galați, până la structurile centrale ale MAI și parchetelor care nu au gestionat aceste situații. E nevoie de înlăturarea urgentă a tuturor celor care au permis perpetuarea crimei organizate și promovarea incompetenței în locul siguranței publice.

Forțele de ordine și de securitate din România trebuie să își reînnoiască coordonarea cu partenerii europeni și internaționali. Nu este o rușine să ceri ajutor de la parteneri și aliați atunci când ești într-o situație de criză profundă. Iar situația de astăzi din România cere de urgență instituirea unei celule de criză coordonate de la cel mai înalt nivel, prin CSAT și cu eventuala participare a unor misiuni din partea unor parteneri externi”.

Citeşte şi: Monstrul din Caracal a cedat nervos în faţa anchetatorilor: „Am recunoscut tot. Lăsaţi-mă în pace!”