Andrei Caramitru, propunere de reformă în sănătate. „Să plătească şi pensionarii şi părinţii cu copii în plus”

Andrei Caramitru, membru USR, fostul sfătuitor al lui Dan Barna, liderul partidului,  vine cu o propunere de reformă în sănătate. Mai exact acesta consideră că toată lumea ar trebuie să plătească pentru sănătate.    

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 18:54
Andrei Caramitru, propunere de reformă în sănătate. „Să plătească şi pensionarii şi părinţii cu copii în plus”

„Le dau un sfat socialiștilor care nu înțeleg matematică de bază (adică toți). Cei care urlă împotriva sistemului de sănătate privat. Și prețurilor mai mari din privat. Dacă chiar vor ca sistemul de stat să ofere servicii excelente, să aibă bani de investiții și să și plătească bine doctorii – trebuie să se gândească de unde să vină banii ăștia în plus.” , spune Andrei Caramitru.

Citeşte şi:Astfel, politicianul consideră că toată lumea ar trebui să plătească pentru sănătate, nu doar angajaţii cu carte de muncă, ci şi pensionarii ş părinţii care au copii în plus.

„În primul și primul rând – să ceară să plăteasca toată lumea sănătatea. Nu doar angajații cu carte de muncă. Să plăteasca și cei cu PFA și micro (cu procent din venit, nu cu minimul legal, așa cum e acum). Să plăteasca și pensionarii. Să plăteasca și părinții care au copii în plus. Altfel nu ai cum să crezi că 5 milioane de oameni cu salarii mici pot susține un sistem pentru 19 milioane de oameni la același nivel ca în Germania. Dacă nu vor asta – trebuie să ceară un sistem de stat diferențiat. Servicii mai bune – plătești extra. Dublu/triplu. Cu factură. Adică exact cum e acum între stat și privat. Doar că statul nu e în stare să gestioneze nimic sau să facă vreun spital. Privatul, da. Dacă nu acceptă nici una, nici alta – atunci nu prea ai cum. Că banii nu cresc în copaci. Nici măcar în utopiile imbecile socialiste.” a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 


loading...