Andrei Chiliman a fost EXCLUS din PNL. „Am vrut să APĂR partidul de Crin Antonescu” VIDEO

Delegaţia Permanentă a PNL a decis luni excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce actualul edil a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului". Andrei Chiliman a declarat că vrea să "apere" partidul de Crin Antonescu, despre care spune că, în "obsesia pentru putere", încearcă să imprime PNL o "logică bolşevică". De asemenea, conducerea liberalilor a decis excluderea din partid a deputatului Diana Tuşa şi a altor trei membri din filiala Mehedinţi a partidului.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 10:26
Andrei Chiliman a fost EXCLUS din PNL. „Am vrut să APĂR partidul de Crin Antonescu” VIDEO

Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu majoritate de voturi, informează MEDIAFAX.

Pentru excluderea lui Chiliman, conducerea PNL a invocat prevederile din Statutul partidului privind situaţiile în care poate fi aplicată această sancţiune.

„Sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Naţional Liberal se poate aplica în una din următoarele situaţii: (…) dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele, împotriva imaginii şi prestigiului partidului şi împotriva candidaţilor PNL la toate funcţiile publice de la orice nivel”, prevede Statutul PNL.

Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, luni, excluderea din partid a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.

Înainte de şedinţa în care a fost exclus, Andrei Chiliman a declarat că tot ce a vrut a fost să apere Partidul Naţional Liberal de Crin Antonescu: „Eu am venit aici ca să apăr principiile pentru care am intrat în PNL la sfârşitul anului 1989, anume libertatea de expresie, libertatea de opinie, libertatea de asociere şi un anumit mod de a face politică. Am venit aici să apăr liberalismul, să apăr PNL de Crin Antonescu. Nu am venit ca să mă apăr pe mine, pentru că nu am de ce. Nu voi intra în logica asta bolşevică pe care încearcă Crin Antonescu să o imprime Partidului Naţional Liberal. Am credinţa că vom reuşi să scoatem partidul din mocirla politicianistă, din obsesia pentru putere a unui singur om”

De asemenea, conducerea liberalilor a decis excluderea din partid a deputatului PNL Diana Tuşa şi a trei membri din filiala Mehedinţi a partidului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţase încă de vineri că se ia în calcul excluderea lui Andrei Chiliman din partid.