Andrei Chiliman, la PDL: Nu intru pe uşa din dos în PNL. Voi ajunge într-un partid în care o să ajungă şi PNL

Andrei Chiliman a declarat luni, la momentul anunţului privind cooptarea sa în PDL, că nu consideră că va "reintra pe uşa din dos" în PNL, arătând că atât democrat-liberalii, cât şi liberalii vor intra împreună într-un nou partid.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 14:21
Andrei Chiliman, la PDL: Nu intru pe uşa din dos în PNL. Voi ajunge într-un partid în care o să ajungă şi PNL

Andrei Chiliman a precizat că el a fost dat afară din PNL şi nu se întoarce în acest partid.

Eu nu cred că voi intra pe uşa din dos în niciun partid. Am intrat mereu pe uşa din faţă. Am fost dat afară din PNL şi nu reintru în PNL. De unde aţi scos chestiunea aceasta? Nu înseamnă că voi ajunge în acelaşi partid, voi ajunge într-un partid în care o să ajungă şi PNL. O să ajungem împreună în alt partid ‘, a afirmat Chiliman, întrebat dacă el consideră că va reintra pe uşa din dos în PNL, având în vedere discuţiile privind fuziunea dintre democrat-liberali şi liberali.

Întrebat cum de şi-a dat seama acum că PDL este partidul potrivit pentru a realiza un proiect de ţară, Chiliman a răspuns că el a aşteptat să se întâmple lucrul acesta în PNL.

Am avut o anumită viziune, am expus-o, am fost dat afară din PNL. Astăzi, PNL încearcă să revină exact acolo unde mi-aş fi dorit şi eu să ajungă, dar clarificările acolo o să mai dureze. M-am hotărât să mă alătur PDL pentru că timpul este foarte scurt. Şi am convingerea că din interiorul PDL voi putea să-mi aduc contribuţia inclusiv la formarea viitorului partid al dreptei în România, dacă şi PNL va veni alături de noi’, a spus Chiliman, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, Andrei Chiliman a declarat luni că speră ca şi Călin Popescu Tăriceanu să vină, la un moment dat, pe partea dreaptă a scenei politice româneşti.

Andrei Chiliman S-A ÎNSCRIS în PDL. Primarul sectorul 1 a primit o funcţie de conducere

‘Eu am avut foarte multe discuţii cu prietenul meu Călin Tăriceanu în ultimul an de zile. Eu, unul, fiind un om de dreapta, am preferat să rămân în dreapta şi sper ca să vină şi dânsul, la un moment dat, pe partea dreaptă a scenei politice’, a afirmat Chiliman, întrebat dacă l-ar sfătui pe Călin Popescu Tăriceanu să se alăture parteneriatului cu PDL.

Întrebat dacă la ora actuală îl consideră pe Tăriceanu ca fiind poziţionat pe partea stângă a politicii, Chiliman nu a dorit să comenteze.

PDL şi Iniţiativa România Liberală au semnat luni un protocol de colaborare politică iar Andrei Chiliman a fost cooptat în Biroul Permanent Naţional ca prim-vicepreşedinte şi, de asemenea, ca preşedinte interimar al Organizaţiei democrat-liberale a Sectorului 1.