Andrei Chiliman vrea să scape de sechestrul pe avere

Publicat: Vineri, 26 Iunie 2015 09:14 // Actualizat: Vineri, 26 Iunie 2015 09:39 // Sursa: romaniatv.net

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri contestatia primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, prin care solicita ridicarea sechestrului pus pe averea sa de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul in care este cercetat penal pentru corupţie. Procurorii DNA au instituit sechestru de până la 670 de milioane de euro, cât este calculat prejudiciul.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător până la concurența sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, și ale celor trei apropiați ai săi implicați în dosar — Vlad Moisescu, Ioana Costescu și Ion Brad. Sechestrul a fost pus pe bunurile mobile și imobile, acțiunile și părțile sociale deținute de cei patru, precum și asupra sumelor existente în conturile bancare ale acestora.

În ultima declarație de avere postată în 2014, Andrei Chiliman a menționat că deține terenuri în București, Predeal, Eforie Sud, comuna Vernești (Buzău) — 11 ha forestier, Snagov, comunele Căpreni (16 ha) și Ciorari (Gorj); iar soția sa are terenuri în București, Sinaia și Comuna Fălciu (Vaslui).

De asemenea, cei doi copii ai familiei Chiliman au în proprietate terenuri în București, Predeal și comuna Vernești (Buzău) — 14,5 ha arabil, 16,34 ha vie, 1,1 ha intravilan.

La capitolul clădiri, Chiliman are un apartament (400 mp) și o casă (847 mp) în București, soția sa — două case în București (663 mp și 1.897 mp), iar cei doi copii — o casă în București (1.200 mp), casă de vacanță în Brașov (267 mp), un apartament în București (210 mp), o casă la țară în județul Buzău (1.827 mp).

Familia Chiliman mai deține două mașini, bijuterii evaluate la 20.000 euro și obiecte de artă de 150.000 euro, iar în conturile bancare sumele totale de 180.000 lei, 87.000 euro, 67.000 USD și 10.000 franci elvețieni.

Primarul Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, alături de Ioana Costescu şi Ion Brad sunt cercetaţi sub controlul judiciar, după ce magistraţii ICCJ au respins joi recursul depus de procurorul DNA care cerea arest preventiv pentru cei patru în dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care aceştia ar fi primit "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate. Decizia este definitivă. Andrei Chiliman este cercetat sub control judiciar pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme. 

Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1 al Capitalei, a anunţat, joi, pe Facebook, că s-a autosuspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din funcţia de copreşedinte al filialei PNL sector 1, pentru a nu afecta imaginea partidului.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Andrei Chiliman Andrei Chiliman sechestru avere Andrei Chiliman Vlad Moisescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iun 09:27
Votează email 0 email
...de procurori de până la 670 de milioane de euro, cât este calculat prejudiciul. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H