Andrei Georgescu a demisionat de la Ministerul Sănătăţii VIDEO

Andrei Georgescu, numit în funcţia de subsecretar de stat în locul lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, a demisionat. El a fost nevoit să recurgă la acest gest după ce Arafat a decis să revină la minister, în urma unei discuţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 12:28
Andrei Georgescu a demisionat de la Ministerul Sănătăţii VIDEO

„Consider că am venit într-un moment critic la Ministerul Sănătăţii, cred că am făcut un lucru bun atunci, dar pentru a aplana discuţiile care s-au ivit pe marginea noii legi de sănătate, pentru ca domnul doctor Arafat să fie cooptat în echipa ministerului, am considerat că e mai bine să plec şi să-i las locul medicului Arafat. Că e bine, că e rău, veţi vedea dumneavoastră în următoarele luni. Dar asta e viaţa. Demisia mi-am dat-o înainte de a anunţa premierul”, a spus Georgescu.

Acesta a precizat că a luat decizia de a demisiona, că premierul i-a mulţumit şi i-a spus că a venit în echipa guvernamentală într-un moment critic.

„Trebuie să recunosc că mi s-a propus funcţia de consilier al ministrului şi am refuzat-o”, a adăugat fostul subsecretar de stat.

„Am avut o discuţie amiabilă cu premierul, mi-a cerut părerea în legătură cu situaţiile create. Văzând presiunile care se fac din ultima perioadă, am acceptat să plec. Am considerat că văzând presiunile care se fac că e mai bine să plec eu dacă îl acceptă din nou pe Raed Arafat”, a mai spus Andrei Georgescu.

El a spus că va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă în funcţia de şef UPU.

„Mă întorc medic la Spitalul Universitar de Urgenţă. Mă întoc de unde am plecat. A fost dorinţa mea să-mi dau demisia”, a mai spus Andrei Georgescu.

Andrei Georgescu a fost numit, în 11 ianuarie, subsecretar de stat în locul lui Raed Arafat, după demisia acestuia.

Raed Arafat a demisionat, marţea trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.