Andrei Gerea a depus jurământul de ministru la Cotroceni în absenţa lui Crin Antonescu VIDEO

Andrei Gerea a depus, miercuri după-amiază, jurământul în calitate de ministru al Economiei. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, dar Administraţia Prezidenţială nu l-a invitat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi nu a acceptat nici solicitarea lui Gerea de invitare a unor apropiaţi ai săi, informează România TV.

16 oct. 2013, 14:23
Andrei Gerea a depus jurământul de ministru la Cotroceni în absenţa lui Crin Antonescu VIDEO

Ceremonia a durat mai puţin de 5 minute. „Permiteţi-mi să vă urez succes. Aveţi două misiuni teribil de grele: privatizarea Oltchim şi Cuprumin. Sper să se deruleze o procedură transparentă de privatizare a companiilor”, i-a spus Traian Băsescu lui Gerea, după ce acesta a depus jurământul.

La ceremonie au asistat prim-ministrul Victor Ponta însoţit de miniştrii săi şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Băsescu a strâns mâna tuturor miniştrilor, a discutat preţ de câteva clipe cu Radu Stroe şi Eugen Nicolăescu şi a apoi a avut un foarte scurt dialog cu Ponta şi cu Zgonea, dialog ce a părut cordial, din moment ce preşedintele României a părăsit sala râzând.

O posibilă explicaţie pentru faptul că Antonescu nu a fost invitat să participe, deşi cutuma este că ambii preşedinţi ai Camerelor participă la instalarea miniştrilor, este faptul că preşedintele Senatului a părăsit sala de la Cotroceni atunci când Traian Băsescu a început să vorbească după depunerea jurământului de către Ramona Mănescu, instalată cu câteva luni în urmă ca ministru al Transporturilor.